2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Extra Érd

Gyöngy és göröngy festményekkel, kerámiákkal

Kiosztották az IRKA-klub, az érdi Irodalom-kedvelők Klubja hagyományos, Gyöngy és göröngy című őszi pályázatának díjait. A díjkiosztó mindig nagy ünnep az IRKA életében.

Most különösen az, mert ezúttal erre a pályázatra igen színvonalas művek érkeztek, igazi értékeket hoztak létre a szerzők.


Az utóbbi időszakban egyre több az autodidakta író, költő, akik olyan alkotásokat adnak ki a kezükből, amelyekkel bárhol megállnák a helyüket az országban. Meg is állják, számtalan értékes díjjal, rangos fórumokon publikálással büszkélkedhetnek.

A díjátadási ünnepség az Érdi Kamarazenekar Bartók Béla műveiből készült összeállításával kezdődött. Fotók: Fajkusz József

A díjátadási ünnepség az Érdi Kamarazenekar Bartók Béla műveiből készült összeállításával kezdődött.
Fotók: Fajkusz József

Colleen Hoover írja Slammed című könyvében: „Nem az számít, hogy mások mit gondolnak a művetekről. Megosztotok másokkal egy darabot a lelketekből. Ezt pedig nem lehet pontozni, mert a lényeg nem a pontozás, hanem maga a költészet. Amikor alkotsz, boldog vagy…” Igaz, a zsűri ezúttal mégis értékelt. Azokat a műveket emelte ki, amelyekben szerinte igényesebb volt az irodalmi szint, a megjelenítés, az ábrázolás, a költői megformálás.


Fődíjat Pálfi Nándor  (Gödöllő) kapott: Révész Gábor festményét. Különdíj elismerésben Varga Imre Lajos (Felsőpakony) részesült, jutalma Wenszky Ágnes festménye lett. Nívódíjat kapott és a vele járó könyvcsomagot Szigetvári Zsófia Petra (Budapest) és Szűcs Boglárka (Várpalota) vehetett át. Próza kategóriában Karsch Manfréd festményét Kovács F. István, Kajtár Lászlóét Szabó Ilona Valéria, Révész Jolán kerámiáját pedig Nagy-Rakita Melinda birtokolhatja mostantól.

A versek alkotóinak sorában Kovács Mátyás festményét Dylan D. Tides (Sopron) kapta, Benkóczy Péterét Kósa Márta, Márkus Józsefét pedig Szabó Aida. Az Érdikum konferencián készített közös festmény Habos Lászlónak jutott, Szegő Gizi kerámiája pedig Barna Júlia (Hajdúdorog) tulajdonába került.

Hárman az elismerő oklevelek tulajdonosai közül: Gyöpös József, Kreischner Nelly és Tarnócziné Barabás Irén

Hárman az elismerő oklevelek tulajdonosai közül: Gyöpös József, Kreischer Nelly és Tarnócziné Barabás Irén

Elismerő oklevelet Fazekas Major Gizella, Kreischer Nelly, Ludwig Géza, Molnárné Boda Mária  (Pécs), Novákovicsné Tóth Ica, Palkó Tünde  (Szekszárd), Péter Erika  (Erdély), Seléndy Balázs (USA), Tarnócziné Barabás Irén és Gyöpös József kapott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ekkora a magánvagyona II. Erzsébetnek

  Ekkora a magánvagyona II. Erzsébetnek

  A brit uralkodó magánvagyonának nettó értéke 2,9 százalékkal 533,8 millió fontra nőtt 2017-18-ban – derült ki a brit korona vagyonportfolióját kezelő Duchy of Lancaster éves jelentéséből, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra Londonban.

 • Kirúgták A galaxis őrzői 3. rendezőjét

  Kirúgták A galaxis őrzői 3. rendezőjét

  Kirúgta a Disney James Gunnt, A galaxis őrzői vol. 3. rendezőjét, miután napvilágra kerültek olyan régi Twitter-bejegyzései, amelyekben a pedofíliával és a nemi erőszakkal viccelődött.

 • Székhelyi József: Szorítsatok értem!

  Székhelyi József: Szorítsatok értem!

  Székhelyi Józsefet szerdán megoperálták. A színész orvosai hetekkel ezelőtt ugyanis áttéteket találtak a színész szervezetében, noha korábban úgy tűnt, jobban van és legyőzi a tüdőrákot.