2017. december 12., kedd
Gabriella

Egyéb Kecskemét

Harmadszor nyert a fiatal grafikus

Borzák Márton tervezőgrafikus egymás után harmadszor nyerte el a grafikusok Oscar-díjának számító Red Dot díjat. Minap a berlini díjátadón Farkas Gábor építész Örömvonalak c. életműalbumának tervezését jutalmazták „Piros Ponttal”.

A könyvet készítő Borzák Márton tervezőgrafikus a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanult, mesterdiplomáját a Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Designban szerezte meg. Szakmai tapasztalatait Budapesten, New Yorkban és Koppenhágában szerezte, ahol több nemzetközi és hazai ügyféllel dolgozott együtt. Főleg arculatok és nyomtatott anyagok, könyvek tervezésével foglalkozik. Egymás után háromszor érdemelte ki az elismerést: két Red Dot (2014, 2016) és egy Red Dot: Best of the Best (2015) díj tulajdonosa.


Hoppá! Harmadjára is Borzák Márton lett a legjobb grafikus

Hoppá! Harmadjára is Borzák Márton lett a legjobb grafikus

 

Az Örömvonalak című, 2,8 kilogrammos album nemcsak külalakjában, hanem tartalmában is formabontó és extravagáns. A Kecskeméten élő Farkas Gábor Ybl-díjas építész életművét mutatja be gazdag képanyag és különleges módon megjelenő dokumentumok segítségével. A könyv szakmai konzulense Koczor György Ybl-díjas építész, szerkesztője Borzák Tibor.

Az Örömvonalak című album külalakjában és tartalmában is formabontó és extravagáns

Az Örömvonalak című album külalakjában és tartalmában is formabontó és extravagáns

 

3

Piros Pont

A Red Dot Design Award a világ egyik legnagyobb designelismerése. A Red Dot (Piros Pont) a minőség zálogaként lett nemzetközileg elismert, Product Design, Design Concept és Communication Design kategóriákban adományozzák.

Kapcsolódó Cikkek