EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Kecskemét

Harmadszor nyert a fiatal grafikus

Borzák Márton tervezőgrafikus egymás után harmadszor nyerte el a grafikusok Oscar-díjának számító Red Dot díjat. Minap a berlini díjátadón Farkas Gábor építész Örömvonalak c. életműalbumának tervezését jutalmazták „Piros Ponttal”.

A könyvet készítő Borzák Márton tervezőgrafikus a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanult, mesterdiplomáját a Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Designban szerezte meg. Szakmai tapasztalatait Budapesten, New Yorkban és Koppenhágában szerezte, ahol több nemzetközi és hazai ügyféllel dolgozott együtt. Főleg arculatok és nyomtatott anyagok, könyvek tervezésével foglalkozik. Egymás után háromszor érdemelte ki az elismerést: két Red Dot (2014, 2016) és egy Red Dot: Best of the Best (2015) díj tulajdonosa.


Hoppá! Harmadjára is Borzák Márton lett a legjobb grafikus

Hoppá! Harmadjára is Borzák Márton lett a legjobb grafikus

 

Az Örömvonalak című, 2,8 kilogrammos album nemcsak külalakjában, hanem tartalmában is formabontó és extravagáns. A Kecskeméten élő Farkas Gábor Ybl-díjas építész életművét mutatja be gazdag képanyag és különleges módon megjelenő dokumentumok segítségével. A könyv szakmai konzulense Koczor György Ybl-díjas építész, szerkesztője Borzák Tibor.

Az Örömvonalak című album külalakjában és tartalmában is formabontó és extravagáns

Az Örömvonalak című album külalakjában és tartalmában is formabontó és extravagáns

 

3

Piros Pont

A Red Dot Design Award a világ egyik legnagyobb designelismerése. A Red Dot (Piros Pont) a minőség zálogaként lett nemzetközileg elismert, Product Design, Design Concept és Communication Design kategóriákban adományozzák.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.