EUR: 310,79 Ft
CHF: 265,61 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Győr

Háromezer fával gazdagabbak lettünk

Két évvel ezelőtt jelentették be a győri faültetési programot, aminek köszönhetően eddig már több mint háromezer fát ültettek el a szakemberek.

Az őszi telepítések nemrég kezdődtek el, ennek apropóján kaptuk a tájékoztatást, hogy 2014 óta minden évben ezernél is több fát adnak át a városnak a Győr-Szol Zrt. alkalmazottai, a város éves szinten erre több mint tízmillió forintot fordít. Az idei munkákat a Honvéd-ligetben indították el, ugyanis a Belvárosban különösen fontos a zöldterületek növelése. Ezt a nemrégiben felújított Arrabona udvarban is figyelembe vették.


– Ebben az évben összesen 1106 tő növényt, 1044 darab facsemetét és 62 tő cserjét ültetnek el a szakemberek, ami nagyon magas szám, hiszen ennek mindössze egyharmada fapótlás – mondta Radnóti Ákos alpolgármester. Az is kiderült, hogy figyelembe veszik a lakossági kéréseket és a képviselők jelzéseit is figyelik. Így fordulhat elő, hogy minden városrész kap a növényekből, és ez a jövőben is így lesz.

Örökké felmerülő kérdés, hogy a már meglévő fákról ki gondoskodik. Erre is választ kaptunk: a Győr-Szol Zrt. közel ötvenezer, közterületen található fát kezel, ebbe a kivágás és a pótlás is beletartozik. S hogy idén milyen fajtákkal gazdagodott a város? Többnyire gömbkőrist, gömbmeggyet, gömb- és oszlopos juhart, oszlopos gyertyánt, oszlopos hársat ültettek, figyelembe véve a helyi adottságokat, az utcaképet. Mellettük megjelennek még a füzek, égerek, platánok, tölgyek és néhány különlegesebb faj is, mint az ámbrafa, a csörgőfa, a júdásfa vagy a tulipánfa.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.