EUR: 302,60 Ft
CHF: 266,01 Ft
2017. augusztus 24., csütörtök
Bertalan

Egyéb Győr

Háromezer fával gazdagabbak lettünk

Két évvel ezelőtt jelentették be a győri faültetési programot, aminek köszönhetően eddig már több mint háromezer fát ültettek el a szakemberek.

Az őszi telepítések nemrég kezdődtek el, ennek apropóján kaptuk a tájékoztatást, hogy 2014 óta minden évben ezernél is több fát adnak át a városnak a Győr-Szol Zrt. alkalmazottai, a város éves szinten erre több mint tízmillió forintot fordít. Az idei munkákat a Honvéd-ligetben indították el, ugyanis a Belvárosban különösen fontos a zöldterületek növelése. Ezt a nemrégiben felújított Arrabona udvarban is figyelembe vették.

– Ebben az évben összesen 1106 tő növényt, 1044 darab facsemetét és 62 tő cserjét ültetnek el a szakemberek, ami nagyon magas szám, hiszen ennek mindössze egyharmada fapótlás – mondta Radnóti Ákos alpolgármester. Az is kiderült, hogy figyelembe veszik a lakossági kéréseket és a képviselők jelzéseit is figyelik. Így fordulhat elő, hogy minden városrész kap a növényekből, és ez a jövőben is így lesz.

Örökké felmerülő kérdés, hogy a már meglévő fákról ki gondoskodik. Erre is választ kaptunk: a Győr-Szol Zrt. közel ötvenezer, közterületen található fát kezel, ebbe a kivágás és a pótlás is beletartozik. S hogy idén milyen fajtákkal gazdagodott a város? Többnyire gömbkőrist, gömbmeggyet, gömb- és oszlopos juhart, oszlopos gyertyánt, oszlopos hársat ültettek, figyelembe véve a helyi adottságokat, az utcaképet. Mellettük megjelennek még a füzek, égerek, platánok, tölgyek és néhány különlegesebb faj is, mint az ámbrafa, a csörgőfa, a júdásfa vagy a tulipánfa.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bezárta kapuit a művésztelep

  Bezárta kapuit a művésztelep

  Több mint negyed évszázados állandóság jellemzi az idén 26. alkalommal megrendezett GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelepet.

 • Feltörekvő fakó

  Feltörekvő fakó

  Az első számú csapat mellett a második együttes, a “fakó” is említésre méltó teljesítményt nyújt a DUE DSE asztalitenisz egyesületében.

 • Elkezdődött az idei fesztivál!

  Elkezdődött az idei fesztivál!

  Augusztus 19-én este megkezdődött Kecskemét legnagyobb múlttal rendelkező, egyben legrangosabb fesztiválja, a Hírös Hét Fesztivál. Az 1934-ben alapított fesztivál idei mottója: „Hagyománytisztelet és modern szellemiség”.