EUR: 326,49 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Salgótarján

Hat betörő, hat helyszín

A Nógrád megyei rendőrség történetében már nem az első olyan betöréseslopás-sorozatot derítik fel – az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa, Tarcsa Csaba tábornok segítségével és elemzői háttértámogatással –, amely utazó bűnözők Nógrád megyei bűncselekményeinek felderítésével kapcsolatos.

–  Ezek az emberek elkövették azt a hibát, hogy Nógrád megyei célobjektumot is támadtak. Gyakorlatilag ez volt az első általunk ismert bűncselekményük március 15-én, a nemzeti ünnepen – mondta Kalmár Zsolt, aki hozzátette, hogy a felderítésben nagy szerepük volt a salgótarjáni térfigyelő kameráknak.


A rendőrfőkapitány-helyettes elmondta azt is, nem szokványos, hogy külföldi rendőrség tagjai ügyész részvételével nemzetközi jogsegély keretében vesznek részt nyomozásban Magyarországon, de a rendőrségi együttműködésre szükség van, mert az utazó bűnözés sem megye-, sem országhatárokat nem ismer. Az eltulajdonított értékek több tízmillió forintot tesznek ki, az általuk veszélyeztetett értékek pedig meghaladják a százmillió forintot.

20161121_A1.jpg Tarcsa Csaba (ORFK), Negrut Mircea Marius (Románia belügyi attaséja) és Kalmár Zsolt (NMRFK) (Fotó: 3100.hu)

20161121_A1.jpg
Tarcsa Csaba (ORFK), Negrut Mircea Marius (Románia belügyi attaséja) és Kalmár Zsolt (NMRFK) (Fotó: 3100.hu)

Március 15-én reggel közülük hárman egy salgótarjáni használtruha-kereskedés ajtajáról vágták le a lakatot, majd bementek az üzletbe, és magukhoz vették a pultban talált készpénzt. A szomszédos utazási irodába az eladótér falát megbontva jutottak be – itt a páncélszekrény lett volna a céljuk. Falbontás közben azonban megszólalt a riasztó, így elmenekültek.


Április 7-én ugyanez a három férfi egy nagykátai gazdasági társaság felújítás alatt álló épületébe kísérelt meg bejutni. A páncélszekrényben tárolt összeget akarták elvinni, de megzavarták őket, ezért elmenekültek.

A csoport három tagja május 1-jén reggel Romániában, Nagyváradon egy épületbe a tetőszerkezeten át mászott be, hatástalanította a riasztóberendezést, megrongálta egy széf zárrendszerét, és abból 1800 lejt, valamint nagy mennyiségű arany ékszert lopott el. Szeptember végén erőszakkal kinyitották egy tiszakanyári családi ház ablakát, és a lakásból laptopot, digitális fényképezőgépet, több márkás női táskát, étkezési utalványt és több mint egymillió forint készpénzt hoztak el.

20161121_A3.jpg és 20161121_A4.jpg (Fotó: Rendőrség)

20161121_A3.jpg és 20161121_A4.jpg
(Fotó: Rendőrség)

Ketten közülük idén februárban egy őrbottyáni családi házba törtek be, arany ékszereket és készpénzt vittek el több mint hárommillió forint értékben, illetve egy talicskát – ezzel tolták ki a pénzt a házból. Egyikük a csoportból február 24-én éjszaka egy budapesti ingatlan riasztószerkezetét hatástalanította, majd a hátsó ajtót felfeszítve bent megrongált egy páncélszekrényt. Több mint egymillió forint készpénzt és étkezési utalványt tulajdonított el. A férfi lakóhelyén tartott házkutatáson a nyomozók egy engedély nélkül tartott flóbert pisztolyt is találtak.

20161121_A3.jpg és 20161121_A4.jpg (Fotó: Rendőrség)

20161121_A3.jpg és 20161121_A4.jpg
(Fotó: Rendőrség)

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.