EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Salgótarján

Házfalakról lopták az agancsokat

A 33 és a 26 éves férfi – akik már korábban is kerültek összeütközésbe a törvénnyel – idén februárban agancsfelvásárlóként több nógrádi településen is megfordult, de ha tehették, a trófeákat nem megvették, hanem inkább ellopták.

Az idősebbik férfi hajnali autózás közben Kisecseten és Karancsalján is kifigyelte, melyik ház homlokzatát díszíti agancs, majd a kerítésen átugorva bement az udvarokba, és ellopta a 40 ezer, illetve 30 ezer forint értékű agancsot.


Egy hét múlva társat is vitt magával, ezúttal Cserhátsurányban loptak el egy agancsot. A fiatalabb férfi a kapun át bejutott az udvarra, másodpercek alatt levette a falról a kifigyelt – 15 ezer forint értékű – trófeát, visszament az aganccsal az autóhoz, majd sietve elhajtottak. Később a zsákmányt idősebb társa értékesítette, aki így a cselekményeit rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követte el.

illusztráció!

Több faházat díszítő trófeát is elloptak

A nyomozás során a két férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését, a Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás mellőzésével ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre, továbbá fizettesse meg velük a sértetteknek okozott kárt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.