EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Salgótarján

Házfalakról lopták az agancsokat

A 33 és a 26 éves férfi – akik már korábban is kerültek összeütközésbe a törvénnyel – idén februárban agancsfelvásárlóként több nógrádi településen is megfordult, de ha tehették, a trófeákat nem megvették, hanem inkább ellopták.

Az idősebbik férfi hajnali autózás közben Kisecseten és Karancsalján is kifigyelte, melyik ház homlokzatát díszíti agancs, majd a kerítésen átugorva bement az udvarokba, és ellopta a 40 ezer, illetve 30 ezer forint értékű agancsot.

Egy hét múlva társat is vitt magával, ezúttal Cserhátsurányban loptak el egy agancsot. A fiatalabb férfi a kapun át bejutott az udvarra, másodpercek alatt levette a falról a kifigyelt – 15 ezer forint értékű – trófeát, visszament az aganccsal az autóhoz, majd sietve elhajtottak. Később a zsákmányt idősebb társa értékesítette, aki így a cselekményeit rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követte el.

illusztráció!

Több faházat díszítő trófeát is elloptak

A nyomozás során a két férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését, a Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás mellőzésével ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre, továbbá fizettesse meg velük a sértetteknek okozott kárt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.