2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Salgótarján

Házfalakról lopták az agancsokat

A 33 és a 26 éves férfi – akik már korábban is kerültek összeütközésbe a törvénnyel – idén februárban agancsfelvásárlóként több nógrádi településen is megfordult, de ha tehették, a trófeákat nem megvették, hanem inkább ellopták.

Az idősebbik férfi hajnali autózás közben Kisecseten és Karancsalján is kifigyelte, melyik ház homlokzatát díszíti agancs, majd a kerítésen átugorva bement az udvarokba, és ellopta a 40 ezer, illetve 30 ezer forint értékű agancsot.


Egy hét múlva társat is vitt magával, ezúttal Cserhátsurányban loptak el egy agancsot. A fiatalabb férfi a kapun át bejutott az udvarra, másodpercek alatt levette a falról a kifigyelt – 15 ezer forint értékű – trófeát, visszament az aganccsal az autóhoz, majd sietve elhajtottak. Később a zsákmányt idősebb társa értékesítette, aki így a cselekményeit rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követte el.

illusztráció!

Több faházat díszítő trófeát is elloptak

A nyomozás során a két férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését, a Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás mellőzésével ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre, továbbá fizettesse meg velük a sértetteknek okozott kárt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.