2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Salgótarján

Házfalakról lopták az agancsokat

A 33 és a 26 éves férfi – akik már korábban is kerültek összeütközésbe a törvénnyel – idén februárban agancsfelvásárlóként több nógrádi településen is megfordult, de ha tehették, a trófeákat nem megvették, hanem inkább ellopták.

Az idősebbik férfi hajnali autózás közben Kisecseten és Karancsalján is kifigyelte, melyik ház homlokzatát díszíti agancs, majd a kerítésen átugorva bement az udvarokba, és ellopta a 40 ezer, illetve 30 ezer forint értékű agancsot.


Egy hét múlva társat is vitt magával, ezúttal Cserhátsurányban loptak el egy agancsot. A fiatalabb férfi a kapun át bejutott az udvarra, másodpercek alatt levette a falról a kifigyelt – 15 ezer forint értékű – trófeát, visszament az aganccsal az autóhoz, majd sietve elhajtottak. Később a zsákmányt idősebb társa értékesítette, aki így a cselekményeit rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követte el.

illusztráció!

Több faházat díszítő trófeát is elloptak

A nyomozás során a két férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését, a Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás mellőzésével ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre, továbbá fizettesse meg velük a sértetteknek okozott kárt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.