EUR: 312,82 Ft
CHF: 261,27 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Egyéb Győr

Hetven év feletti lehet a legidősebb EYOF-önkéntes

Rövid idő alatt ezernél is többen regisztráltak a jövő nyári sporteseményre, a legidősebb önkéntes pedig egy hetven éven felüli bécsi hölgy lehet. A szervezők továbbra is várják a jelentkezőket.

Már most is rengeteg önkéntes jelentkezett és még mindig lehet regisztrálni! Fotó: Marcali Gábor

Már most is rengeteg önkéntes jelentkezett és még mindig lehet regisztrálni!
/Fotó: Marcali Gábor

– Gőzerővel zajlanak az előkészületek. Az infrastrukturális beruházások és a szervezési feladatok is jól állnak. Örömteli, hogy nagy a várakozás sportdiplomáciai szempontból is, hiszen mind az 50 ország hivatalosan is visszajelezte a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (European Youth Olympic Festival, EYOF) való részvételi szándékát – mondta el Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.


A 2017-ben megrendezendő győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sikeres lebonyolításához mintegy 1500-2000 önkéntesre lesz szükség – tudtuk meg Fekete Dávid alpolgármestertől, aki a szervezőbizottságban az önkéntességi terület vezetője. A segíteni vágyók egyébként június közepétől regisztrálhatnak.

A gyor2017.hu honlapon azóta ezernél is többen jelentkeztek, így várhatóan a jövő év elejére meg is lesz a létszám. A közreműködők célzott kiválasztása után kezdődhet az általános, majd a saját területükre vonatkozó speciális képzésük is.


Sportos városba került az EYOF 2017 megrendezésének joga Fotó: Marcali Gábor

Sportos városba került az EYOF jövő évi megrendezésének joga
Fotó: Marcali Gábor

A toborzására nagy hangsúlyt helyeznek a szervezők, az egyetemen külön EYOF-kurzus indult, míg a középiskolákban több mint száz rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak a témában. Az alpolgármester néhány érdekes adattal is szolgált. A jelentkezők kétharmada győri vagy környéki, emellett azonban a nemzetközi érdeklődés is jelentős. A regisztráltak mintegy 15 százaléka külföldi, köztük a legidősebb egy hetven év feletti bécsi jelentkező.

Az EYOF miatt igazán sportos lesz a 2017-es győri nyár Fotó: Mrcali Gábor

Az EYOF miatt igazán sportos lesz a 2017-es győri nyár
Fotó: Marcali Gábor

Az önkéntesek központja az olimpiai faluhoz és a versenyhelyszínekhez is közeli Mobilis lesz, innen zajlik majd a segítők koordinálása is. Az már most világos, hogy önkéntesnek lenni felelősség, hiszen az ide érkező sportolók, sportvezetők, vendégek velük találkoznak, tőlük informálódnak.

Domanyik Eszter és Fekete Dávid adott tájékoztatást az EYOF szervezésének jelenlegi állásáról Fotó: Marcali Gábor

Domanyik Eszter és Fekete Dávid adott tájékoztatást az EYOF szervezésének jelenlegi állásáról
Fotó: Marcali Gábor

– A győri EYOF szervezőbizottságának minden évben be kell számolnia a felkészülés aktuális állásáról, ezért készül évente az úgynevezett előrehaladási jelentés. Nemrég ezért utaztunk Fehéroroszországba, ahol az Európai Olimpiai Bizottság a 45. közgyűlését tartotta. A jelentés tartalmát 12 perces, látványos prezentációban foglaltuk össze Minszkben, amely nagy elismerést váltott ki – nyilatkozta Domanyik Eszter, a Polgármesteri Hivatal Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője, aki a szervezőbizottságban többek között a rendezvények és a marketingterület felelőse.

Kapcsolódó Cikkek

 • Michelisz tart a Hungaroringtől

  Michelisz tart a Hungaroringtől

  Soha nem ígérkezett még ilyen izgalmasnak Michelisz Norbert mogyoródi versenyhétvégéje. Az idén a túraautó-világkupában (WTCR) szereplő pilóta a helyezések mellett második kislánya születése miatt is izgulhat.

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.