EUR: 324,61 Ft
CHF: 281,76 Ft
2018. június 25., hétfő
Vilmos

Egyéb Miskolc

Húszévesek a huligánok

November 12-én egy nagyszabású jubileumi bulival ünnepel a Papp László Budapest Sportarénában a Hooligans.

Endi, a zenekar dobosa pár napja érkezett meg Törökországból, ahol Havasi Balázzsal lépett föl egy isztambuli sportcsarnok színpadán. A fellépés apropója egy ’56-os megemlékezés volt, ahol a programsorozat részét képezte ez a koncert is.


Fotó: Mészáros Diána

Endi a közelmúltban Törökországban lépett színpadra Fotó: Mészáros Diána

Endi körül szokás szerint zajlanak az események, tavaly decemberben már pedzegették, hogy különválnak párjával, akitől két gyermeke is született a zenésznek. A dolog pikantériája, hogy 15 éve egy párt alkottak Verával, de Endinek egy másik hölgytől is született egy leánygyermeke – már az együttlétük ideje alatt, illetve a közös gyermekeik megszületése előtt. Szóval Verának mindig volt mit megbocsátania, és úgy tűnik, most lett vége a türelmének, hiszen ő rakta ki a huligán szűrét – ez a lépés augusztusban lett publikus.

fotó: Lokál

Nagyszabású jubileumi koncerttel ünneplik a fiúk húszéves fennállásukat Fotó: Lokál

Főhősünk egyébként akkoriban hazai pályán koncertezett, augusztus végén a IX. Csokoládé Fesztiválon léptek fel Szerencsen, majd szeptember elején a Miskolci Sörfesztivál következett. Endi a két koncert közötti időszakot Szerencsen töltötte némi kikapcsolódással.


A Tóth Tibi (gitár) és Kiss Endi (dob) kettős már az iskolában is együtt zenélt, majd pár év múlva csatlakozott hozzájuk Ördög Tibor „Csipa” (ének). Így hárman Ramses néven próbáltak karriert befutni, mielőtt 1992-ben csatlakoztak volna a budapesti Dance zenekarhoz. Innen a huligánok útja a saját elképzelések teljes megvalósításáig vezetett, amikor is 1996-ban megalakították zenekarukat Hooligans néven.

Fotó: Mészáros Diána

Nagyszabású jubileumi koncerttel ünneplik a fiúk húszéves fennállásukat Fotó: Mészáros Diána

Barátságukat, egymás iránti elkötelezettségüket mi sem példázza jobban, mint hogy ők, a borsodiak, azóta is együtt zenélnek. Az eltelt húsz év alatt csak a basszusgitárosok személye változott mellettük: Marot PG, Móricz Norbert és a jelenlegi basszer, Késmárki Zsolt személyében.

Mint Enditől megtudtuk, a novemberi koncerten a csapat életének legnagyobb bulijára készül, még a 15 évesnél is nagyobbra, ami szintén a sportarénában zajlott és DVD-n is megjelent. Háromórás produkcióra lehet készülni, különleges látványelemeket vonultat föl a brigád, ahogy Endi mondja: „amerikai show lesz!”. Az előadás a Magyar Virtuózok Kamarazenekar közreműködésével valósul meg, rajtuk kívül csak egyetlen énekesnő szerepel még vendégként, akinek személye a koncert napjáig titok marad.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.