2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Szekszárd

Ifjú vegyészek vetélkedtek

A plébánia közösségi házában találkoztak a jövő vegyészei, hogy összemérjék tudásukat. A szekszárdi Szent József Iskolaközpont nyolcadszor rendezte meg a Nagy Szent Albert kémiai csapatversenyt a katolikus iskolák 8. osztályosai számára.

Háromtagú csapatok vetélkedtek, a diákok kísérleti téren és elméletben is megvívtak egymással. A zsűri az első díjat a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola NBA csapatának ítélte. Második lett a Szekszárdi Szent József Iskolaközpont Atomok csapata, a harmadik pedig a tamási Béri Balogh Katolikus Gimnázium Bipilidin csapata.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.