2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb XXIII.kerület

Ifjúsági koncepció készül Soroksáron

Párbeszédre hívta a XXIII. kerületi önkormányzat a helyi fiatalokat, hogy felvázolja, milyen elképzelései vannak arról, miként lehet vonzóvá tenni az ifjúság számára Soroksárt. A múlt héten a Táncsics Művelődési Házban tartott fórumon kiderült, egy-két szórakozóhely és középiskola sokat lendítene a helyzeten.

Cselekvési tervvel rukkolt elő a helyi önkormányzat annak érdekében, hogy az elöregedőben lévő Soroksárra több fiatal költözzön, vagy a gyerekek ne máshol képzeljék el a jövőt, hanem egy számukra vonzó helyen élhessenek. Ezt egy olyan fórumon mutatták be, ahová általános iskolás osztályok érkeztek tanári kísérettel.


Táncsics Művelődési Házban ifjúsági párbeszéd fórum (Fotó: Máté Krisztián)

Sinkovics Krisztián, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője vázolta az elképzeléseket  (Fotó: Máté Krisztián)

A fórumon kiderült, határon túli cserediákprogrammal, ösztöndíjrendszerrel, kerékpároskampánnyal, KRESZ-oktatással szeretnék ezt elérni, valamint a Táncsics programjait igyekeznek még fiatalosabbá alakítani. A központi Hősök tere lehet az a hely, ahol ingyenes wifiszolgáltatást nyújtanának, valamint vendéglátóhelyek nyitásával tennék érdekesebbé a kerületet. A sportolási lehetőségek számának növelése is segíthet, a Molnár-szigeti fejlesztések mellett foci- és futópályákat alakítanának ki, és csónakház építését is tervezik. Ahhoz, hogy a fiatal felnőttek szívesebben lakjanak a kerületben, lakhatási támogatások bevezetését tervezik.

Molnár sziget, nádas, sport pálya

A Molnár-szigeten tavaly tavasz óta lehet sportolni (fotó: Sáfár Tibor)

A fórumon egyetlen, nem igazán témába vágó kérdés hangzott el gyerekektől, a tanárok bátrabban szóltak a témához. Felvetették, a közösségi élethez olyan nyüzsgő helyek kellenek, amelyekhez elengedhetetlen egy középiskola és szórakozásra alkalmas terek, azaz olyan intézmények, ahol bowlingozni, biliárdozni, táncolni lehet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.