2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XXIII.kerület

Ifjúsági koncepció készül Soroksáron

Párbeszédre hívta a XXIII. kerületi önkormányzat a helyi fiatalokat, hogy felvázolja, milyen elképzelései vannak arról, miként lehet vonzóvá tenni az ifjúság számára Soroksárt. A múlt héten a Táncsics Művelődési Házban tartott fórumon kiderült, egy-két szórakozóhely és középiskola sokat lendítene a helyzeten.

Cselekvési tervvel rukkolt elő a helyi önkormányzat annak érdekében, hogy az elöregedőben lévő Soroksárra több fiatal költözzön, vagy a gyerekek ne máshol képzeljék el a jövőt, hanem egy számukra vonzó helyen élhessenek. Ezt egy olyan fórumon mutatták be, ahová általános iskolás osztályok érkeztek tanári kísérettel.


Táncsics Művelődési Házban ifjúsági párbeszéd fórum (Fotó: Máté Krisztián)

Sinkovics Krisztián, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője vázolta az elképzeléseket  (Fotó: Máté Krisztián)

A fórumon kiderült, határon túli cserediákprogrammal, ösztöndíjrendszerrel, kerékpároskampánnyal, KRESZ-oktatással szeretnék ezt elérni, valamint a Táncsics programjait igyekeznek még fiatalosabbá alakítani. A központi Hősök tere lehet az a hely, ahol ingyenes wifiszolgáltatást nyújtanának, valamint vendéglátóhelyek nyitásával tennék érdekesebbé a kerületet. A sportolási lehetőségek számának növelése is segíthet, a Molnár-szigeti fejlesztések mellett foci- és futópályákat alakítanának ki, és csónakház építését is tervezik. Ahhoz, hogy a fiatal felnőttek szívesebben lakjanak a kerületben, lakhatási támogatások bevezetését tervezik.

Molnár sziget, nádas, sport pálya

A Molnár-szigeten tavaly tavasz óta lehet sportolni (fotó: Sáfár Tibor)

A fórumon egyetlen, nem igazán témába vágó kérdés hangzott el gyerekektől, a tanárok bátrabban szóltak a témához. Felvetették, a közösségi élethez olyan nyüzsgő helyek kellenek, amelyekhez elengedhetetlen egy középiskola és szórakozásra alkalmas terek, azaz olyan intézmények, ahol bowlingozni, biliárdozni, táncolni lehet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.