2017. november 29., szerda
Taksony

Tech

Így töltsd a mobilod, meghálálja a törődést!

Ma már egy mobiltelefon szinte mindent tud. Online olvashatunk, azonnal megtudhatunk bármit a világháló segítségével. A készülékek helyes használatáról viszont kevesen tudunk.

A nem megfelelő készülékhasználat többek közt abból derül ki, hogy a szervizbe több alkalommal érkeznek ügyfelek akkumulátorproblémával, pedig a készülékük csak pár hónapos. Egy akkumulátor, ha megfelelően töltik, sokkal hosszabb idő után szorul cserére. A legismertebb dolog, hogy új korukban már nem kell „formázni” az akkukat, a másik pedig, hogy ne merüljön le teljesen, mert tönkremegy. Ez természetesen tévhit.


A legfontosabb, hogy ha tehetjük, ne szakaszosan töltsük a telefonunkat, hanem alacsony töltöttségi állapotról 100 százalékig töltve, megszakítás nélkül! Ne rakjuk töltőre, ha 50 százalék alá esett a szint! A másik fontos dolog az eredeti kiegészítő használata. Komoly károkat tud okozni egy rossz minőségű utángyártott töltő. Az autóban használt szivartöltők nagyobb teljesítményűek, ezért semmiképpen sem javasolt mindennapi használatra. Ha mindez tévedés lenne, akkor az elmúlt tíz évben csak a „véletlen” műve lehetett, hogy egyik telefonomban sem volt szükség akkumulátorcserére – írja Szalay Roland, a Bestphone Service szakértője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hamarosan Okos Városban élhetünk?

  Hamarosan Okos Városban élhetünk?

  Kimagasló üzleti lehetőségeket lát a kelet-európai régióban az Okos Város megoldáscsomag alkalmazásában a Huawei kínai mobil távközlési technológiai konszern – hangzott el a kedden Budapesten rendezett Huawei Smart City Summit 2017 rendezvényen.

 • Infokommunikációs akadálymentesítő alkalmazás készül autistáknak

  Infokommunikációs akadálymentesítő alkalmazás készül autistáknak

  Autistáknak készít infokommunikációs alapú akadálymentesítő alkalmazást az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), a fejlesztést a kormány 450 millió forinttal támogatja – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • A kínai Tencent nagyobb, mint a Facebook

  A kínai Tencent nagyobb, mint a Facebook

  A kínai Tencent internetes technológiai holding piaci tőkeértéke az ázsiai vállalatok között elsőként lépte át az 500 milliárd dolláros határt és globális összevetésben már megelőzte a Facebook piaci tőkeértékét is.