EUR: 325,61 Ft
CHF: 279,96 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Tech

Így töltsd a mobilod, meghálálja a törődést!

Ma már egy mobiltelefon szinte mindent tud. Online olvashatunk, azonnal megtudhatunk bármit a világháló segítségével. A készülékek helyes használatáról viszont kevesen tudunk.

A nem megfelelő készülékhasználat többek közt abból derül ki, hogy a szervizbe több alkalommal érkeznek ügyfelek akkumulátorproblémával, pedig a készülékük csak pár hónapos. Egy akkumulátor, ha megfelelően töltik, sokkal hosszabb idő után szorul cserére. A legismertebb dolog, hogy új korukban már nem kell „formázni” az akkukat, a másik pedig, hogy ne merüljön le teljesen, mert tönkremegy. Ez természetesen tévhit.


A legfontosabb, hogy ha tehetjük, ne szakaszosan töltsük a telefonunkat, hanem alacsony töltöttségi állapotról 100 százalékig töltve, megszakítás nélkül! Ne rakjuk töltőre, ha 50 százalék alá esett a szint! A másik fontos dolog az eredeti kiegészítő használata. Komoly károkat tud okozni egy rossz minőségű utángyártott töltő. Az autóban használt szivartöltők nagyobb teljesítményűek, ezért semmiképpen sem javasolt mindennapi használatra. Ha mindez tévedés lenne, akkor az elmúlt tíz évben csak a „véletlen” műve lehetett, hogy egyik telefonomban sem volt szükség akkumulátorcserére – írja Szalay Roland, a Bestphone Service szakértője.

Kapcsolódó Cikkek