EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Dunaújváros

Ikonikus tornásznevelőtől búcsúzott a város

Sokan és sokáig emlegetik majd még Akucs Attilát, a dunaújvárosi torna megteremtőjét, akit a közelmúltban helyeztek örök nyugalomra családja, barátai, tisztelői és neveltjei kíséretében.

Dunaújváros, 1962. május 22. Akucs Attila testnevelő tanár edzést tart a Kohász SE torna szakosztály tagjainak. MTI Fotó: Petrovits László

Akucs Attila edzést tart a Kohász SE torna szakosztály tagjainak 1962-ben
MTI Fotó: Petrovits László

Attila olyan szívvel, erőbedobással képviselte a tornát, a sportot, ami még a feleségét is meglepte.


– Soha nem a pénzért csinálta. Budapestről hozott TF-eseket, akiknek hospitálni kellett, köztük Nyulasi Sanyit, aki később remek nevelő lett. Három olimpikon is volt a neveltjei között: Óvári Éva, Tóth Margit, Lőwey Mária. Amikor a sportiskola igazgatója lett, esténként végiglátogatta az edzéseket.

Nagyon sokat volt távol gyermekünk felnövekedésekor. Néha rosszul is esett, hogy egyedül vagyok a kicsivel, de persze megértettem. Amikor a gyémántdiplomáját megkapta, itt voltak a fiatal tornászgyerekek. Annyira boldog volt, hogy a szoba közepén együtt mutattak be néhány gyakorlatot. Az utolsó pillanatig figyelte a tornát – emlékezett vissza Kovács Edit, Akucs Attila felesége.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.