2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Dunaújváros

Ikonikus tornásznevelőtől búcsúzott a város

Sokan és sokáig emlegetik majd még Akucs Attilát, a dunaújvárosi torna megteremtőjét, akit a közelmúltban helyeztek örök nyugalomra családja, barátai, tisztelői és neveltjei kíséretében.

Dunaújváros, 1962. május 22. Akucs Attila testnevelő tanár edzést tart a Kohász SE torna szakosztály tagjainak. MTI Fotó: Petrovits László

Akucs Attila edzést tart a Kohász SE torna szakosztály tagjainak 1962-ben
MTI Fotó: Petrovits László

Attila olyan szívvel, erőbedobással képviselte a tornát, a sportot, ami még a feleségét is meglepte.


– Soha nem a pénzért csinálta. Budapestről hozott TF-eseket, akiknek hospitálni kellett, köztük Nyulasi Sanyit, aki később remek nevelő lett. Három olimpikon is volt a neveltjei között: Óvári Éva, Tóth Margit, Lőwey Mária. Amikor a sportiskola igazgatója lett, esténként végiglátogatta az edzéseket.

Nagyon sokat volt távol gyermekünk felnövekedésekor. Néha rosszul is esett, hogy egyedül vagyok a kicsivel, de persze megértettem. Amikor a gyémántdiplomáját megkapta, itt voltak a fiatal tornászgyerekek. Annyira boldog volt, hogy a szoba közepén együtt mutattak be néhány gyakorlatot. Az utolsó pillanatig figyelte a tornát – emlékezett vissza Kovács Edit, Akucs Attila felesége.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.