2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Belföld

Íme a várható nyugdíjemelés mértéke – Videó!

A kormányfő javaslata alapján 2017. január 1-jétől az öregségi nyugdíj – ideértve a nők kedvezményes nyugdíját is –, továbbá a hozzátartozói nyugellátások és sokféle egyéb ellátás összege 1,6 százalékkal emelkedhet a korábban jelzett 0,9 százalék helyett.

Az emelés összességében 2,7 millió embert érint. Ha valakinek egyidejűleg több ellátást folyósítanak, az ellátásokat külön-külön kell emelni.

A NyugdíjGuru Szabadegyetem videójában a 2017-re várható kötelező nyugdíjemelés mértékét és hátterét elemzik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz, miként Juhász Péter is nyilvánvalóan ezért volt kénytelen visszalépni a képviselő-jelöltségtől – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Budapest Belváros kormánypárti képviselőjelöltje szombaton Budapesten a sajtónak.

 • A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  Vonát Ózdon is ellentüntetők hada várta. Müezzin szólamokkal és molinóval várták az amúgy jobbikos, egy női alkalmazottját anális szexuális zaklatással fenyegető polgármester – Janiczak Dávid – által vezetett városban, az elmúlt időszakban számos korrupciós botránnyal érintett Jobbik elnökét.

 • Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat; az átállítással áram, egyúttal évi 4-5 milliárd forint takarítható meg – hívta fel a figyelmet a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.