EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,99 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Sport

Íme, itt vannak a legkeresettebb labdarúgók

Francia és brazil labdarúgóból játszik a legtöbb az európai bajnokságokban – állapította meg a svájci független sportkutató intézet (CIES) tanulmánya.

A hétfőn kiadott elemzés szerint az öt nagy európai bajnokságot megvizsgálva a francia labdarúgók a legkelendőbbek: összesen 116-an szerepelnek az angol, a francia, a német, az olasz és a spanyol liga első osztályában. Őket a brazilok követik a sorban 114 játékossal, a dobogó harmadik fokára pedig az argentinok fértek fel (97).


“Ezek a számok bizonyítják, milyen jó a franciák megítélése Európában” – áll a CIES tanulmányában.

Az intézet egy másik kimutatásban az összes európai első osztályú bajnokságot vizsgálta. Eszerint Európa-szerte a brazilok a legkelendőbbek (469-en játszanak az öreg kontinensen), második helyen a franciák (312) állnak, a dobogó harmadik fokára pedig Spanyolország (201) került.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sok góllal rajtolt az NB I

  Sok góllal rajtolt az NB I

  A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es idényének első, szombati játéknapja 3,5-es gólátlagot hozott. Az új szezon első meccsén, a Puskás Akadémia–Debrecen találkozón csupán egy találat született, este azonban Kispesten öt, Mezőkövesden, valamint a felcsúti MOL Vidi FC–Kisvárda mérkőzésen négy-négy gól esett.

 • Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

  Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

  Miután Franciaország megnyerte a világbajnokságot igazi örömünnep vette kezdetét az ország nagyobb városaiban. Azonban ezek a bulik hamar átcsaptak vad őrjöngésekben és tömeges szexuális zaklatásokra került sor, amelyeket hogy-hogy nem migránsok követtek el.

 • Így nyaralnak a futballsztárok

  Így nyaralnak a futballsztárok

  Bár már több nagy csapat is megkezdte a felkészülést a 2018/19-es szezonra a legnagyobb sztárok, illetve azok, akik legalább a világbajnokság negyeddöntőéig meneteltek még a szabadságukat töltik.