EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Kecskemét

Ittasan botladoznak az autók között a kéregetők

Hónapok óta borzolják a kedélyeket az úttesten koldulók a Petőfi Sándor utca végén található kereszteződésben. A hajléktalanok rendszerint az autók között sétálva kéregetnek.

Előfordul, hogy italos állapotban botladoznak az autók között. Elmondásuk szerint hajléktalanok, akik a hideg ellen védekeznek az itallal.


– Hajléktalan vagyok, ez itt a bátyám, megmutatom a kezemet, idáig vagyok gipszben, és senki sem segít rajtunk, egy szelet kenyeret nem adnak. Kénytelenek vagyunk az úton kéregetni, ezért kapunk százezreket, ezért megyünk a börtönbe – mondta egyik kéregető a KTV riporterének.

Akik közterületen vagy nyilvános helyen leszólítják a járókelőket vagy házról házra járnak pénzt kéregetni, szabálysértést követnek el. Helyszíni bírságot ilyen esetekben a közterület-felügyelők is kiszabhatnak.

A Petőfii Sándor utcai lámpás kereszteződésnél lehet a leggyakrabban kéregetőkkel találkozni

A Petőfii Sándor utcai lámpás kereszteződésnél lehet a leggyakrabban kéregetőkkel találkozni

A Kecskeméti Rendőrkapitányság már több ízben is szabálysértési feljelentést tett az úttesten koldulók ellen. Az eljárást a járási hivatal folytatja le, amennyiben súlyosabb cselekmény nem történik. Ezt követően a bíróság a kiszabott bírságot átválthatja elzárásra.

Ebben az évben eddig 178 koldulással kapcsolatos ügye volt a bíróságnak. A bírságokat ötezer forintonként lehet egy nap elzárásra változtatni.

Az esetek zömében azonban nem tudják kézbesíteni a bírságot, hiszen a kéregetők vagy hajléktalanszállón vagy ismeretlen helyen tartózkodnak. A rendőrség viszont csak akkor vehetné őrizetbe az úttesten koldulókat, ha a cselekményt a törvény elzárással sújtható szabálysértésnek tekintené, vagyis bűncselekménynek nyilvánítaná.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.