EUR: 311,28 Ft
CHF: 265,28 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Kecskemét

Ittasan botladoznak az autók között a kéregetők

Hónapok óta borzolják a kedélyeket az úttesten koldulók a Petőfi Sándor utca végén található kereszteződésben. A hajléktalanok rendszerint az autók között sétálva kéregetnek.

Előfordul, hogy italos állapotban botladoznak az autók között. Elmondásuk szerint hajléktalanok, akik a hideg ellen védekeznek az itallal.


– Hajléktalan vagyok, ez itt a bátyám, megmutatom a kezemet, idáig vagyok gipszben, és senki sem segít rajtunk, egy szelet kenyeret nem adnak. Kénytelenek vagyunk az úton kéregetni, ezért kapunk százezreket, ezért megyünk a börtönbe – mondta egyik kéregető a KTV riporterének.

Akik közterületen vagy nyilvános helyen leszólítják a járókelőket vagy házról házra járnak pénzt kéregetni, szabálysértést követnek el. Helyszíni bírságot ilyen esetekben a közterület-felügyelők is kiszabhatnak.

A Petőfii Sándor utcai lámpás kereszteződésnél lehet a leggyakrabban kéregetőkkel találkozni

A Petőfii Sándor utcai lámpás kereszteződésnél lehet a leggyakrabban kéregetőkkel találkozni

A Kecskeméti Rendőrkapitányság már több ízben is szabálysértési feljelentést tett az úttesten koldulók ellen. Az eljárást a járási hivatal folytatja le, amennyiben súlyosabb cselekmény nem történik. Ezt követően a bíróság a kiszabott bírságot átválthatja elzárásra.

Ebben az évben eddig 178 koldulással kapcsolatos ügye volt a bíróságnak. A bírságokat ötezer forintonként lehet egy nap elzárásra változtatni.

Az esetek zömében azonban nem tudják kézbesíteni a bírságot, hiszen a kéregetők vagy hajléktalanszállón vagy ismeretlen helyen tartózkodnak. A rendőrség viszont csak akkor vehetné őrizetbe az úttesten koldulókat, ha a cselekményt a törvény elzárással sújtható szabálysértésnek tekintené, vagyis bűncselekménynek nyilvánítaná.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.