2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Izzott a lábuk alatt a parkett

Előzetesen 187 pár jelentkezett a XI. Fekete Sas Kupára, amelyen az egészen apróktól a felnőtt korcsoportig mindenki parkettre lépett standard és latin táncok kategóriájában.

Nagyon különleges élmény a pároknak a Fekete Sas exkluzív báltermében versenyezni. Általában ezeket a rendezvényeket sportcsarnokokban szervezik meg, így itt, Hódmezővásárhelyen már maga a környezet is különlegessé varázsolja ezt a napot.


HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 10

Természetesen a hazai színeket is szép számban képviselték. A Promenád Táncsport Egyesület versenyzői szépen helytálltak, több pár is a dobogón végzett.

HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 4

Emellett a Fekete Sas bálterme csordulásig megtelt szurkoló szülőkkel, családtagokkal, illetve laikusokkal, akik pusztán a tánc szeretete, a mozdulatok szépsége miatt érkeztek a rendezvényre.

HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 8

A délelőtt folyamán a kisebbek mutatkoztak be sikerrel, tánctudásuk, illetve a fiatalságukból adódó báj minden jelenlévőt elvarázsolt. Ahogy múlt az idő, a programokban egyre magasabb kategóriájú versenyszámok következtek.HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 7

A felnőttek mezőnyét szemlélve nyilvánvalóvá vált, hogy mennyire összetett sportról, illetve művészetről beszélhetünk. A hangulat az este folyamán hágott a tetőfokára, rengetegen szurkoltak a versenyzőknek.

HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 1

A táncos produkciók közé pedig még egy lánykérés is befért…

HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 12

Csaba valami váratlan, nem megszokott dologgal szeretett volna kirukkolni, és a Fekete Sas, illetve a táncverseny mind küllemében, mind hangulatában megfelelőnek tűnt.

Joó Csaba ezt a rendezvényt választotta, hogy feltegye kedvesének, Sövényházi Szilviának a nagy kérdést. Szilvit teljesen váratlanul érte a lánykérés, de látszott rajta a megindultság, teljesen a hatása alá került, alig jutott szóhoz. Mint mondta, egy percig sem gondolkodott azon, mit válaszoljon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.