2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Hódmezővásárhely

Izzott a lábuk alatt a parkett

Előzetesen 187 pár jelentkezett a XI. Fekete Sas Kupára, amelyen az egészen apróktól a felnőtt korcsoportig mindenki parkettre lépett standard és latin táncok kategóriájában.

Nagyon különleges élmény a pároknak a Fekete Sas exkluzív báltermében versenyezni. Általában ezeket a rendezvényeket sportcsarnokokban szervezik meg, így itt, Hódmezővásárhelyen már maga a környezet is különlegessé varázsolja ezt a napot.


HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 10

Természetesen a hazai színeket is szép számban képviselték. A Promenád Táncsport Egyesület versenyzői szépen helytálltak, több pár is a dobogón végzett.

HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 4

Emellett a Fekete Sas bálterme csordulásig megtelt szurkoló szülőkkel, családtagokkal, illetve laikusokkal, akik pusztán a tánc szeretete, a mozdulatok szépsége miatt érkeztek a rendezvényre.

HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 8

A délelőtt folyamán a kisebbek mutatkoztak be sikerrel, tánctudásuk, illetve a fiatalságukból adódó báj minden jelenlévőt elvarázsolt. Ahogy múlt az idő, a programokban egyre magasabb kategóriájú versenyszámok következtek.HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 7

A felnőttek mezőnyét szemlélve nyilvánvalóvá vált, hogy mennyire összetett sportról, illetve művészetről beszélhetünk. A hangulat az este folyamán hágott a tetőfokára, rengetegen szurkoltak a versenyzőknek.

HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 1

A táncos produkciók közé pedig még egy lánykérés is befért…

HO_fekete sas kupa táncverseny tánc 12

Csaba valami váratlan, nem megszokott dologgal szeretett volna kirukkolni, és a Fekete Sas, illetve a táncverseny mind küllemében, mind hangulatában megfelelőnek tűnt.

Joó Csaba ezt a rendezvényt választotta, hogy feltegye kedvesének, Sövényházi Szilviának a nagy kérdést. Szilvit teljesen váratlanul érte a lánykérés, de látszott rajta a megindultság, teljesen a hatása alá került, alig jutott szóhoz. Mint mondta, egy percig sem gondolkodott azon, mit válaszoljon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.