2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Egyéb X.kerület XIX.kerület

Jótékonysági koncert a gyerekek nyaralásáért

Hatodik alkalommal ragad gitárt György István, Budapest kormánymegbízottja, hogy Póka Egonnal és zenésztársaikkal közösen idén is megtartsák karácsonyi jótékonysági koncertjüket. Az est bevételéből a tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is kőbányai és kispesti gyerekek nyári táborozását támogatják.

Már hagyományosnak nevezhető az a jótékonysági koncert, amelyen György István, Póka Egon basszusgitáros és profi zenésztársaik csaknem két órán keresztül ismert slágereket adnak elő a KÖSZI színpadán. Az elmúlt öt évben összesen tizenkétmillió forintot „zenéltek össze”, ebből volt, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Down Alapítványt támogatták, máskor kőbányai és kispesti gyermekek átmeneti otthonainak lakóit lepték meg számítógépekkel és fitneszeszközökkel, de az idősekre is gondoltak: a X. és XIX. kerületben működő idősotthonok számára szereztek be gyógyászati segédeszközöket, háztartási gépeket és masszázsfoteleket.


Adjunk a húroknak György István DSC_4482 2015

György István és Póka Egon ismét segít

– Tavaly kőbányai és kispesti gyerekek nyári táborozásához vártuk a felajánlásokat. A rengeteg önzetlen adománynak köszönhetően kétmillió forinttal tudtuk segíteni ebben a családokat – mondta lapunknak dr. György István. Hozzátette, a rengeteg csillogó szempárt és a szülők örömét látva elhatározták, idén is erre a célra fordítják a koncert bevételét. A politikus már fiatalon megtanult gitározni, majd kőbányai polgármestersége idején kötött barátságot Póka Egonnal, abban az időben is többször zenéltek együtt. Tíz évvel később akkori kolléganője, Dódity Gabriella jelenlegi kispesti önkormányzati képviselő vetette fel, hogy elevenítsék fel ezt a hagyományt és kössék össze a jótékonysággal. 2011 óta visszatérő vendégekkel és adományozókkal, telt házzal rendezik meg koncertet.

A koncert:

2016. december 2., péntek 19 óra

KÖSZI, X. kerület, Előd u. 1.

Kapcsolódó Cikkek