EUR: 309,67 Ft
CHF: 267,45 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Belföld

Jótékonysági vásár a Várkert Bazárban

Jótékonysági vásár nyílt szombaton Budapesten a Várkert Bazárban, ahol több mint ötven civil szervezet összefogásában különböző családszervezetek kínálják saját készítésű portékáikat, hogy a befolyt összegből a daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulását segítő Őrzők Alapítványt támogassák.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége felhívta a figyelmet arra, hogy a kezdeményezés a családok számára is kreatív és szórakoztató kikapcsolódást nyújt, de elsősorban azt a célt szolgálja, hogy támogassák a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek gyógyulását.

Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár azt mondta: a beteg gyerekek számára biztosítani kell a gyógyulásukhoz szükséges környezetet. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pedig azt hangsúlyozta, hogy a vásár a segítségnyújtás mellett a szeretetről és a családról is szól. Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai több mint félmillió forint értékű adományt készítettek.

Kapcsolódó Cikkek