2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Belföld

Jövőre is elindul a Tusnád Maraton

Megnyílt a nevezés a 9. Tusnád Maratonra. A verseny 2017. június 10-én, Székelyföld szívéből, az Európai Unió legkisebb városából, Tusnádfürdőről rajtol és Európa egyetlen vulkanikus eredetű krátertavánál, a Szent Anna-tó partján ér véget.

A verseny távja „csak” 23 kilométer, tehát közelebb áll a félmaratonhoz, mint a maratonhoz, de a versenyzőknek egy 900 méteres szintkülönbséget is le kell küzdeniük, így a megterhelés hasonló a maratoniéhoz. A résztvevők egyéniben, 2-3 fős csapatokban futhatnak és lesznek 8, illetve 16 kilométeres túratávok is.

20160604_Tusnad_race_0507

A táv embert próbáló, de a hangulat mindig fantasztikus

– A versenyt 2009-ben rendeztük meg először, az indulók száma az évek során háromszorosára emelkedett, tavaly pedig már 450-en futották le a távot – mondta el Szoó Attila szervező, aki hozzátette: a futók többsége erdélyi magyar, de szeretnék, ha minél többen érkeznének az anyaországból is.


Tusnádfürdő látkép

Tusnádfürdő madártávlatból. Lélegzetelállítóan szép

A versenyzőket az útvonalon frissítőállomások segítik, a célban pedig mindenki ehet egy tál gulyást és megihat egy üveg Igazi Csíki Sört. (Nevezés és további infó: www.tusnad23.com).

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz, miként Juhász Péter is nyilvánvalóan ezért volt kénytelen visszalépni a képviselő-jelöltségtől – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Budapest Belváros kormánypárti képviselőjelöltje szombaton Budapesten a sajtónak.

 • A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  Vonát Ózdon is ellentüntetők hada várta. Müezzin szólamokkal és molinóval várták az amúgy jobbikos, egy női alkalmazottját anális szexuális zaklatással fenyegető polgármester – Janiczak Dávid – által vezetett városban, az elmúlt időszakban számos korrupciós botránnyal érintett Jobbik elnökét.

 • Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat; az átállítással áram, egyúttal évi 4-5 milliárd forint takarítható meg – hívta fel a figyelmet a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.