2017. december 18., hétfő
Auguszta

Belföld

Juhász Péter rendőrt hívott az őt kifütyülőkre

Juhász Péter, az Együtt alelnöke tüntetést rendezett vasárnap délután a belvárosban. A Parlamenthez közeli Aulich utcában néhány száz tüntető gyűlt össze. Amikor Juhász a színpadra lépett, többen sípolni kezdtek. Ezután a tüntetés rendezői rendőrt hívtak a sípolóra.  – írja az Origo.
Juhász Péter és a néhány száz tüntető az Aulich utcában gyűlt össze, szűk körű összejövetelüknek a „Repüljenek” címet adták, a szervezők megfogalmazása szerint a kormány korrupciója ellen.

Az ellentüntetők is szerettek volna hangot adni véleményüknek, ezt a Juhász által oly nagyra tartott sípolással fejezték ki, ám ekkor a rendezők rájuk hívták a rendőrséget. A sajtó egy része már inkább rájuk figyelt, és nem a színpadi eseményekre. Az egyik ellentüntető szerint nevetséges, hogy Juhász kifütyüli a miniszterelnököt, viszont amikor ellene teszik ugyanezt, akkor rendőrért szalad. A Juhász ellen tiltakozók később megpróbáltak a színpadhoz közel kerülni, de a rendezők megállították őket.


20161120tuntetes-juhasz peter-ellen-tuntetok - portik - foto origo

A Juhász Péter ellen tüntetők – fotó: Origo

Az ellentüntetők közül többen azt kiáltották, hogy megalázták ’56-ot. Arra utaltak ezzel, hogy október 23-án Juhász Péter, az Együtt alelnöke sípoló ellentüntetést szervezett Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédére. Akkor végig sípoltak, többen a magyar és a lengyel himnusz alatt is. Juhász akkori akcióját még saját hívei sem nézték jó szemmel, a saját oldalán estek neki.

Később közleményt adott ki a KDNP, Juhász Péter nem bírja, ha kifütyülik címmel. Hollik István országgyűlési képviselő a közleményben azt kérdezi, hogy “most akkor lehet fütyülni Juhász úr, vagy nem lehet fütyülni?”

Kapcsolódó Cikkek

  • Az unió jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt állami támogatást

    Az unió jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt állami támogatást

    Az Európai Bizottság jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt 3,8 millió eurós (mintegy 1,2 milliárd forint) állami támogatást, miután úgy találta, hogy a repülőtér infrastrukturális fejlesztésére szánt hozzájárulás megfelel az uniós állami támogatásokat célzó szabályozásnak – tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn.

  • Áder János adventi ebéden fogadta az egyházak vezetőit

    Áder János adventi ebéden fogadta az egyházak vezetőit

    Az ünnepek, az évfordulók erősítik összetartozásunkat, az egyházaink tanítása pedig sokak segítségére szolgálhat az új esztendőben – mondta Áder János államfő, aki hétfőn adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit.