EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,99 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Belföld

Juhász Péter rendőrt hívott az őt kifütyülőkre

Juhász Péter, az Együtt alelnöke tüntetést rendezett vasárnap délután a belvárosban. A Parlamenthez közeli Aulich utcában néhány száz tüntető gyűlt össze. Amikor Juhász a színpadra lépett, többen sípolni kezdtek. Ezután a tüntetés rendezői rendőrt hívtak a sípolóra.  – írja az Origo.
Juhász Péter és a néhány száz tüntető az Aulich utcában gyűlt össze, szűk körű összejövetelüknek a „Repüljenek” címet adták, a szervezők megfogalmazása szerint a kormány korrupciója ellen.

Az ellentüntetők is szerettek volna hangot adni véleményüknek, ezt a Juhász által oly nagyra tartott sípolással fejezték ki, ám ekkor a rendezők rájuk hívták a rendőrséget. A sajtó egy része már inkább rájuk figyelt, és nem a színpadi eseményekre. Az egyik ellentüntető szerint nevetséges, hogy Juhász kifütyüli a miniszterelnököt, viszont amikor ellene teszik ugyanezt, akkor rendőrért szalad. A Juhász ellen tiltakozók később megpróbáltak a színpadhoz közel kerülni, de a rendezők megállították őket.


20161120tuntetes-juhasz peter-ellen-tuntetok - portik - foto origo

A Juhász Péter ellen tüntetők – fotó: Origo

Az ellentüntetők közül többen azt kiáltották, hogy megalázták ’56-ot. Arra utaltak ezzel, hogy október 23-án Juhász Péter, az Együtt alelnöke sípoló ellentüntetést szervezett Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédére. Akkor végig sípoltak, többen a magyar és a lengyel himnusz alatt is. Juhász akkori akcióját még saját hívei sem nézték jó szemmel, a saját oldalán estek neki.

Később közleményt adott ki a KDNP, Juhász Péter nem bírja, ha kifütyülik címmel. Hollik István országgyűlési képviselő a közleményben azt kérdezi, hogy “most akkor lehet fütyülni Juhász úr, vagy nem lehet fütyülni?”

Kapcsolódó Cikkek