EUR: 325,43 Ft
CHF: 279,76 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XVIII.kerület XXIII.kerület

Kerületeket köt majd össze a bringaút

Orbán Gyöngyi, a XXIII. kerület alpolgármestere közösségi oldalán közölte a jó hírt, miszerint a dél-pesti régióban bicikliút épül a jövőben. A szakminisztérium közel két és fél milliárd forinttal támogatja a huszonhárom kilométeres beruházást, amelyben Soroksár, Csepel és Pestszentlőrinc-Pestszentimre érdekelt.

− Amikor hozzáláttam a munkához, csak reméltem, hogy ez megtörténhet, de most már biztos vagyok benne, hogy egy újabb jelentős beruházással gazdagodunk − fogalmazott az alpolgármester.


Fuss babakocsival_03_KB

A Dunához közeli, soroksári bicikliutat már a babakocsisok is használatba vették

A közel tíz kilométeres soroksári szakasszal a korábbi, észak–dél irányú EuroVelo kerékpárúthoz csatlakozva a kerületen belül egy nyugat–kelet irányú kerékpárút is létrejön. Ez a Molnár-szigeti komptól, a Meder utcától a kerületközponton át, a Vecsés úton keresztül egészen a Nagykőrösi útig tart majd. A kerékpárút biztosítja a kapcsolatot a szomszédos XVIII. és XXI. kerülettel. Így biciklivel is elérhetők lesznek a környék fontosabb helyszínei. Hosszú távú fejlesztés részeként pedig megvalósulhat a Ráckevei (Soroksári)-Duna feletti kerékpáros-gyalogos híd.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.