2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XVIII.kerület XXIII.kerület

Kerületeket köt majd össze a bringaút

Orbán Gyöngyi, a XXIII. kerület alpolgármestere közösségi oldalán közölte a jó hírt, miszerint a dél-pesti régióban bicikliút épül a jövőben. A szakminisztérium közel két és fél milliárd forinttal támogatja a huszonhárom kilométeres beruházást, amelyben Soroksár, Csepel és Pestszentlőrinc-Pestszentimre érdekelt.

− Amikor hozzáláttam a munkához, csak reméltem, hogy ez megtörténhet, de most már biztos vagyok benne, hogy egy újabb jelentős beruházással gazdagodunk − fogalmazott az alpolgármester.


Fuss babakocsival_03_KB

A Dunához közeli, soroksári bicikliutat már a babakocsisok is használatba vették

A közel tíz kilométeres soroksári szakasszal a korábbi, észak–dél irányú EuroVelo kerékpárúthoz csatlakozva a kerületen belül egy nyugat–kelet irányú kerékpárút is létrejön. Ez a Molnár-szigeti komptól, a Meder utcától a kerületközponton át, a Vecsés úton keresztül egészen a Nagykőrösi útig tart majd. A kerékpárút biztosítja a kapcsolatot a szomszédos XVIII. és XXI. kerülettel. Így biciklivel is elérhetők lesznek a környék fontosabb helyszínei. Hosszú távú fejlesztés részeként pedig megvalósulhat a Ráckevei (Soroksári)-Duna feletti kerékpáros-gyalogos híd.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.