EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Életmód

Kevesebb a bacilus a mozgólépcsőkorlátokon

Egyedülálló hazai fejlesztés segítségével közel 90 százalékkal csökkent a vírusok és baktériumok száma a mozgólépcsőkorlátokon.

Az őszi-téli időszakban megnő a légúti megbetegedések száma, ilyenkor különösen fontossá válik, hogy megelőzzük a baktériumok, vírusok megtelepedését olyan felületeken, melyeket tömegek érintenek meg. Egy magyar tulajdonú cég rendszere forradalmi változást hozhat világszerte a nagy forgalmú terek, tömegközlekedési járművek higiéniai körülményeiben.

Egy nemzetközi kutatásokra épülő, de hazai fejlesztésű bevonatrendszer természetbarát módon fejti ki hatását, alapanyaga élelmiszer-adalékanyagként is nyilvántartott természetes fémoxid, amely megtalálható többek között rágógumikban, fogkrémekben és egyéb, naponta használatos termékekben is.

mozgólépcső

A bevonattal kezelt korláton nem szaporodnak el a vírusok és a baktériumok

Míg korábban a lehető legnagyobb gondosság mellett is lehetetlen volt megakadályozni, hogy egy beteg utas által érintett felület fertőzésveszélyt jelentsen a következő utasra, addig ez mára a Resysten WhiteTitanTM védőbevonatnak köszönhetően realitássá vált. A BKV Zrt.  kísérleti jelleggel alkalmazza az M2 és M4 metróvonalak mozgólépcsőkorlátjain a bevonatot. A teszteredmények tükrében a bevonatrendszer használatát  kiterjeszti az M3 metróvonalon üzemelő mozgólépcsők gumikorlátjaira is. Ha a felületet a Resysten megoldásával is kezelik a szokásos tisztítás mellett, a szabad szemmel láthatatlan fotokatalitikus bevonat mindaddig aktívan véd a vírusok és baktériumok elszaporodása ellen, ameddig a felületet fény éri.

– A fotokatalízis mechanizmusát a fotoszintéziséhez hasonlóan a fény energiája indítja be és tartja fenn – magyarázta Lehoczky Péter, a Resysten Hungary Kft. ügyvezetője. – A hatás eléréséhez normál látási viszonyokat biztosító mesterséges fényforrások is elegendőek, így alkalmazható a rendszer többek között a metró területén is. Akár egy évig is kifejtheti hatását, de bármikor megújítható.

Kapcsolódó Cikkek