EUR: 325,82 Ft
CHF: 279,99 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XVI.kerület

Kihelyezték a madáretetőket

16ker_madar

Kihelyezték a madáretetőket, és egész télen gondoskodnak arról, hogy az állatoknak legyen mit enniük (fotó:facebook.com)

Télen nem minden hazánkban elő madár vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad.

Az etetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent a környék madarainak, de a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársai felhívták a figyelmet, hogy ez csak akkor jó, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük, hiszen ha a madarak odaszoknak az etetőkhöz, nem keresnek másfelé táplálékot.

Ha üres az etető, az a hidegebb téli éjszakákon a madarak elpusztulásához is vezethet.

Az őrszolgálat  munkatársai ennek megfelelően idén is újra kihelyezték a tavaly már működő madáretetőket  a Naplás-tó felett fekvő Cinkotai parkerdőben és a XVI. kerületi Batthyány Ilona utcában található telephelyükre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.