2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XVI.kerület

Kihelyezték a madáretetőket

16ker_madar

Kihelyezték a madáretetőket, és egész télen gondoskodnak arról, hogy az állatoknak legyen mit enniük (fotó:facebook.com)

Télen nem minden hazánkban elő madár vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad.

Az etetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent a környék madarainak, de a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársai felhívták a figyelmet, hogy ez csak akkor jó, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük, hiszen ha a madarak odaszoknak az etetőkhöz, nem keresnek másfelé táplálékot.

Ha üres az etető, az a hidegebb téli éjszakákon a madarak elpusztulásához is vezethet.

Az őrszolgálat  munkatársai ennek megfelelően idén is újra kihelyezték a tavaly már működő madáretetőket  a Naplás-tó felett fekvő Cinkotai parkerdőben és a XVI. kerületi Batthyány Ilona utcában található telephelyükre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.