2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb XVI.kerület

Kihelyezték a madáretetőket

16ker_madar

Kihelyezték a madáretetőket, és egész télen gondoskodnak arról, hogy az állatoknak legyen mit enniük (fotó:facebook.com)

Télen nem minden hazánkban elő madár vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad.

Az etetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent a környék madarainak, de a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársai felhívták a figyelmet, hogy ez csak akkor jó, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük, hiszen ha a madarak odaszoknak az etetőkhöz, nem keresnek másfelé táplálékot.

Ha üres az etető, az a hidegebb téli éjszakákon a madarak elpusztulásához is vezethet.

Az őrszolgálat  munkatársai ennek megfelelően idén is újra kihelyezték a tavaly már működő madáretetőket  a Naplás-tó felett fekvő Cinkotai parkerdőben és a XVI. kerületi Batthyány Ilona utcában található telephelyükre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.