EUR: 326,11 Ft
CHF: 280,72 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Eger

Kik lesznek Eger csillagai?

Advent első vasárnapján hirdetik ki a megyeszékhelyen immár hagyományként élő és minden évben adományozott Eger Csillagai díj nyerteseit. Természetesen különböző kategóriákban ismerik el Eger kiemelkedő személyiségeit, szervezeteit, cégeit. Van, aki a kultúráért tett sokat, van, aki a gazdaságért és olyan is akad, akit csak úgy szeretünk.

Tizedik alkalommal adják át az öt kategóriában meghirdetett elismerést az Egri Lokálpatrióta Egylet szervezésében. Miért is fontos ez nekünk, egrieknek? Kell a példakép, kell a büszkeség, hogy kicsiny városunkban is akadnak olyanok, akik jóérzéssel, önzetlenséggel fordulnak a közösség, a város felé. Van, akiket az ipar hajt, sokakat a jótékonyság, de olyan is akad, akit a víz…


A Hotel Senator Ház az egri Kis Dobó téren

A Hotel Senator Ház az egri Kis Dobó téren

Hasilló Annamária szülésznő

Hasilló Annamária szülésznő

Meghatározó az adott év közhangulata is. Tavaly, amikor oly sok rossz történt a világban, még hazánkban is, méltán kapták az elismerést azok, akik az emberségükkel, esélyteremtő hozzáállásukkal segítettek másokon.

Idén azt lehet mondani, hogy a kultúra, az állatvédelem, az oktatás és a gyermekvédelemhez köthető témák ihlették meg a javaslattevőket, akik összesen 15 jelöltet indítottak a szavazáson.


Bárki nyer, azzal mi is nyerünk. Hiszen olyan löketet adhat pályája során az illetőnek, aminek mi ihatjuk meg az édes „levét”, és reméljük, saját területén még kiemelkedőbb teljesítményt nyújt.

Azért nem szeretnénk senkit sem kiemelni a sorból, mert idén valóban csupa olyan jelölt van, akiket jól ismerünk, és még szerencse, hogy nem egy adott zsűrinek kell dönteni közülük, hanem a lakosság ízlésére volt bízva, mert nagyon nehéz lett volna egy grémiumnak választani, így mi sem tesszük.

2016. évi Eger Csillagai díj jelöltei

Gazdasági társaságok: Dynamic Út Kft., Flott-Trans Kft., Hotel Senator-Ház
Intézmények: Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet, Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye, Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Központja
Szervezetek: Állatokat Védjük Együtt Alapítvány, Baba-Mama Szabadidő és Életmód Alapítvány, Egri Érseki Fiúkórus
Magánszemélyek: Harsányi Judit tv-szerkesztő, újságíró, Hasilló Annamária szülésznő, Nagy Zoltán főiskolai docens, a Gárdonyi Géza Színház karmestere
Fiatalok: Erdélyi Balázs vízilabdázó, Prokaj Kiara Felícia íjász, Tóth Karolina táncos

Szerző: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Kocsis: Már a nyár végén jöhet a “Soros-adó”

  Kocsis: Már a nyár végén jöhet a “Soros-adó”

  Már a nyár végén hatályba léphetnek a bevándorlási különadót, az úgynevezett “Soros-adót” tartalmazó rendelkezések – nyilatkozta Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek.

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.