EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Eger

Kik lesznek Eger csillagai?

Advent első vasárnapján hirdetik ki a megyeszékhelyen immár hagyományként élő és minden évben adományozott Eger Csillagai díj nyerteseit. Természetesen különböző kategóriákban ismerik el Eger kiemelkedő személyiségeit, szervezeteit, cégeit. Van, aki a kultúráért tett sokat, van, aki a gazdaságért és olyan is akad, akit csak úgy szeretünk.

Tizedik alkalommal adják át az öt kategóriában meghirdetett elismerést az Egri Lokálpatrióta Egylet szervezésében. Miért is fontos ez nekünk, egrieknek? Kell a példakép, kell a büszkeség, hogy kicsiny városunkban is akadnak olyanok, akik jóérzéssel, önzetlenséggel fordulnak a közösség, a város felé. Van, akiket az ipar hajt, sokakat a jótékonyság, de olyan is akad, akit a víz…


A Hotel Senator Ház az egri Kis Dobó téren

A Hotel Senator Ház az egri Kis Dobó téren

Hasilló Annamária szülésznő

Hasilló Annamária szülésznő

Meghatározó az adott év közhangulata is. Tavaly, amikor oly sok rossz történt a világban, még hazánkban is, méltán kapták az elismerést azok, akik az emberségükkel, esélyteremtő hozzáállásukkal segítettek másokon.

Idén azt lehet mondani, hogy a kultúra, az állatvédelem, az oktatás és a gyermekvédelemhez köthető témák ihlették meg a javaslattevőket, akik összesen 15 jelöltet indítottak a szavazáson.


Bárki nyer, azzal mi is nyerünk. Hiszen olyan löketet adhat pályája során az illetőnek, aminek mi ihatjuk meg az édes „levét”, és reméljük, saját területén még kiemelkedőbb teljesítményt nyújt.

Azért nem szeretnénk senkit sem kiemelni a sorból, mert idén valóban csupa olyan jelölt van, akiket jól ismerünk, és még szerencse, hogy nem egy adott zsűrinek kell dönteni közülük, hanem a lakosság ízlésére volt bízva, mert nagyon nehéz lett volna egy grémiumnak választani, így mi sem tesszük.

2016. évi Eger Csillagai díj jelöltei

Gazdasági társaságok: Dynamic Út Kft., Flott-Trans Kft., Hotel Senator-Ház
Intézmények: Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet, Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye, Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Központja
Szervezetek: Állatokat Védjük Együtt Alapítvány, Baba-Mama Szabadidő és Életmód Alapítvány, Egri Érseki Fiúkórus
Magánszemélyek: Harsányi Judit tv-szerkesztő, újságíró, Hasilló Annamária szülésznő, Nagy Zoltán főiskolai docens, a Gárdonyi Géza Színház karmestere
Fiatalok: Erdélyi Balázs vízilabdázó, Prokaj Kiara Felícia íjász, Tóth Karolina táncos

Szerző: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.