2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Szombathely

Kiosztották a Szent Márton-díjakat

Szent Mártonra, Szombathely szülöttére, Tours városának püspökére, az egyház első nem vértanú szentjére emlékezett a város és az egyházmegye a hétvégén.

Szombat reggel ünnepi szentmisét celebrált Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek, majd este a hagyományokhoz hűen a Szent Márton-gálán adták át a város legmagasabb rangú kitüntetéseit.

Fotó: szombathely.hu

Összesen tizennyolc díjat adtak át a Szent Márton-gálán Fotó: szombathely.hu

Az elismerést azok érdemelték ki, akik sokat tettek a városért, szakmai tevékenységükkel maradandót alkottak, a szombathelyiek körében közmegbecsülésre tettek szert. A gálaesten ünnepi beszédet mondott Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint dr. Puskás Tivadar polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.