EUR: 311,30 Ft
CHF: 265,45 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Szombathely

Kiosztották a Szent Márton-díjakat

Szent Mártonra, Szombathely szülöttére, Tours városának püspökére, az egyház első nem vértanú szentjére emlékezett a város és az egyházmegye a hétvégén.

Szombat reggel ünnepi szentmisét celebrált Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek, majd este a hagyományokhoz hűen a Szent Márton-gálán adták át a város legmagasabb rangú kitüntetéseit.

Fotó: szombathely.hu

Összesen tizennyolc díjat adtak át a Szent Márton-gálán Fotó: szombathely.hu

Az elismerést azok érdemelték ki, akik sokat tettek a városért, szakmai tevékenységükkel maradandót alkottak, a szombathelyiek körében közmegbecsülésre tettek szert. A gálaesten ünnepi beszédet mondott Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint dr. Puskás Tivadar polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.