EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Szombathely

Király Gábor Szombathely díszpolgára lett

Szombathely díszpolgára 2016-ban Király Gábor lett. A magyar labdarúgás ikonikussá vált alakjának több mint nyolcszáz profi mérkőzés van a háta mögött:

Németországban és Angliában is letette névjegyét klubcsapataiban, majd 18 év után tért vissza nevelőegyesületéhez, a Szombathelyi Haladáshoz. Király Gábor véleményformáló erővel bír nemcsak a fiatalok, de a közép- és idősebb korosztály körében is. Tudatosan építi fel napjait, lépésről lépésre valósítja meg elképzeléseit és a megalkuvás nélküli munkában hisz. Élhetne, dolgozhatna bárhol Európában, de ő – ahogy az elmúlt húsz évben sokszor elmondta – csak szülővárosában, Szombathelyen érzi otthon magát.

Fotó: szombathely.hu

Családja, barátai és kollégái körében ünnepelt Király Gábor Fotó: szombathely.hu

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.