2017. december 12., kedd
Gabriella

Sport

Gyárfás Tamás hű emberekkel bástyázza körül magát

Napok óta nyílt háború zajlik a Magyar Úszó Szövetség vezetése, valamint jó néhány versenyző között. Most itt az újabb atombomba, amit ledobtak a MÚSZ elnökére, Gyárfás Tamásra.

Budapest, 2016. április 11. Gyárfás Tamás elnök távozik a Magyar Úszó Szövetség elnökségi üléséről a belvárosi Kossuth Lajos téren 2016. április 11-én. Az ülésen Hargitay Andrást választották meg a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitányának. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Gyárfás Tamás /Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Lapunknak sikerült szóra bírnia az úszószövetség egyik elnökségi tagját, akinek értelemszerűen tökéletes rálátása van a sportágban zajló folyamatokra, és érti, mi történik pontosan a vezetőség, valamint Hosszú Katinkáék között.


– Az elnök lemondását szorgalmazó Hosszú Katinkának és a mellé felsorakozó versenyzőtársainak elsősorban abban van igazuk, hogy az elmúlt években a szakma háttérbe szorult a lojalitással szemben – nyilatkozta a Lokálnak a neve elhallgatását kérő elnökségi tag.

– Az lett a fő szempont, hogy ki marad hűséges Gyárfáshoz. Neki most ez a legfontosabb. A feltétlen támogatói előnyben vannak, nem csoda, hogy a legutóbbi közgyűlésen a titkos szavazásról előbb nyíltan szavaztak. Igaz, a vezérkar időben felkészült a renitens vélemények kordában tartására, mert már időben megváltoztatták az alapszabályt, így a közgyűlésen már nyíltan szavaznak mindenről. Tamáson most hatalmas a nyomás, de látjuk rajta, hogy nem hajlandó meghátrálni. Ez az ember hatalmas túlélő, kimászott már a mostaninál nagyobb slamasztikából is.


Mindenesetre a Magyar Úszó Szövetség visszautasította a Hosszú-féle ellenzék diktatúrát emlegető vádjait, és az érdemeik sorolásával vágtak vissza. Elismerve, hogy Hosszúék mellett szól a siker és az azzal járó örömök, viszont ellenük, hogy azzal nem lenne szabad visszaélni. Mindezek ellenére viszonylag kevés az esély rá, hogy Gyárfás a világbajnokság előtt lemond, bár a Blikk információja szerint Seszták Miklós fejlesztési miniszter, a 2017. évi vb szervezőbizottságának egyik elnöke és Czene Attila volt sportállamtitkár is esélyes az esetleg megüresedő posztjára.

Kapcsolódó Cikkek