EUR: 311,28 Ft
CHF: 265,28 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Szeged

Kovács Kati életében már a család az első

A szegedi Janics Natasa korábbi legendás párospartnere, a háromszoros olimpiai bajnok visszavonulása után a rendszeres sportolásra, az egészséges életmódra és a megfelelő táplálkozásra buzdítja a fiatalságot.

Alighanem komoly feladat elé állítanánk Kovács Katalin (40) háromszoros olimpiai bajnok kajakozót, ha azt kérnénk tőle, sorolja fel az összes versenyt, amelyen aranyérmet szerzett. Senkinek nem kell bemutatni a magyar kajakozás emblematikus alakját, aki az ötkarikás sikerek mellett rekordnak számító harmincegyszeres világbajnok, mindemellett 29 aranyérme van az Európa-bajnokságokról is. A riói olimpia előtt jelentette be, hogy felhagy az élsporttal, és ezentúl a családjára szeretne koncentrálni.


kovacs_katalin2

Természetesen nagyot változott velem a világ, mióta nem az élsport tölti ki a napjaimat, egészen mások lettek a prioritások. Úgy érzem, sikerült felvennem a nagybetűs élet ritmusát. A napjaim úgy telnek, hogy délelőtt sportolok valamit, aztán egy társammal közös sportruházati üzletünk ügyeit intézem, igyekszem egyre jobban beleásni magam abba is. A délután és az este pedig a családé. Elmegyek a kislányomért, a két és fél éves Lucáért a bölcsődébe, és a többi időt vele töltöm – foglalta össze a Lokál Extra Szegednek.

Egészségesen!

Kovács Katalin a „Küzdj meg a bajnokkal!” programsorozat keretében látogatott el Csongrád megyébe. A kezdeményezés célja, hogy az iskolásokat az egészséges életmódra, rendszeres sportra és megfelelő táplálkozásra neveljék. A kislányomat is igyekszem az egészséges életmódhoz szoktatni, hiszen tudom, milyen fontos a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás. Ezt szeretném közvetíteni a felnövekvő nemzedékeknek – mondta erről.

Sokat hallani arról, hogy miután az élsportolók felhagynak a versenyszerű sportolással, nehezen alkalmazkodnak a mindennapi élet kihívásaihoz, de láthatólag a kajakkirálynőnél egyáltalán nem jelentkeztek ilyen problémák. Abszolút nem okozott gondot az átállás a napi edzés- és versenyrutinról, csak az első másfél-két hét volt nehezebb ilyen szempontból, de aztán azt vettem észre, hogy jól érzem magam a bőrömben. Nehéz ezt kimondani, de nem hiányzott már az élsportolói élet. Amikor véget ért az utolsó szezonom, azt hittem, borzasztóan fájni fog, hogy vége, de ha mondhatom ezt: megtaláltam a boldogságom a versenysport utáni életben. A családom sokat segített abban, hogy zökkenőmentes volt a váltás – árulta el.


kovacs_katalin1

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.