EUR: 307,24 Ft
CHF: 281,96 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Székesfehérvár

Lasszóval fogják a munkásokat

Évek óta alig találni mérnököt és technikust Fehérváron, de az utóbbi időben már a szakmunkások, a betanított munkások, sőt a szociális területen dolgozó szakemberek iránti igényt sem tudják kielégíteni a munkaerőpiaci szereplők.

Mérnökből és informatikusból szinte bármennyit fel tudnának venni, operátorból közel félezer hiányzik, de akár félszáz szociális munkásnak is szinte azonnal lenne munkája.

Többéves stratégiai partnerség és oktatási együttműködés után megalakult a Kodolányi János Főiskola Humánfejlesztési Tanulmányok Tanszékének Echo Tanszéki Csoportja – jelentette be november 10-én Lőrinczné Bencze Edit, a főiskola Humánfejlesztési Tanulmányok Tanszékének vezetője és Domokos Tamás, az Echo Network Zrt. vezérigazgatója. A hír – mivel ezen a területen itt az országban elsőként indul duális, azaz gyakorlatorientált képzés – szakmai berkekben nagy figyelmet keltett. A bejelentéskor az is elhangzott, hogy csak a civil szolgáltató Echo Network látókörében lévő programoknál 30 szociális munkást keresnek.

Training, call center, Image: 40422092, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, imageBROKER

fotó: Profimedia

Az együttműködés keretében a 2016/17-es tanévtől az Echo Nonprofit Network a Kodolányi János Főiskola duális partnereként részt vállal a magyar felsőoktatás új innovációs képzési programja, a duális képzés megvalósításában, amelynek során az országban egyedülálló módon a szociális munka szakos hallgatók az elméleti képzéshez a főiskolán, míg az eddigiekhez képest sokkal több gyakorlathoz az Echo Nonprofit Networknél jutnak hozzá.

Az Echo Network számára különösen fontos a felsőoktatással való szoros együttműködés, hiszen az Echo által nyújtott szolgáltatások hosszú távú fenntarthatósága olyan felkészült humán szolgáltató szakembereket igényel, amilyenek jelenleg nem vagy csak nagyon korlátozott létszámban vannak a megyében. A munkaerőpiaci humán szolgáltatásokban, a civil információs munkában, a társadalmi vállalkozások és a szociális gazdaság fejlesztésében, valamint az ifjúsági munkában akár azonnal munkába is állhatnának a megfelelően felkészült hallgatók. Az Echo Nonprofit Network és a Kodolányi János Főiskola hazai és nemzetközi viszonylatban is innovatív kooperatív együttműködési formája a legkorszerűbb válasz az állami, piaci és nonprofit humán szolgáltatások munkaerőpiaci kihívására – hangzott el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.