2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Egyéb Hódmezővásárhely

Látvány, tánc és zene

A kontinensviadal rendezési jogát idén Hódmezővásárhely nyerte el. Több hónapos intenzív felkészülés előzte meg a megmérettetést, és persze évek kőkemény munkája húzódik meg az alig pár perces színpadi produkciók mögött.

A sportág maga nagyon összetett: táncból, zenéből és koreográfiából áll. Az előadásokat négy gyakorlatelem-csoportból kell összekomponálni: akrobatika, lazasági elemek, erőelemek és ugrások.


A versenyen összesen 34 kislány képviselte a magyar és azon belül a hódmezővásárhelyi színeket.

A versenyen összesen 34 kislány képviselte a magyar és azon belül a hódmezővásárhelyi színeket

A szombati kezdésre a mérhetetlen izgalom helyét átvette az öröm és a tánc, és persze a jó teljesítmény iránti vágy. Szombaton az egyéni versenyzők döntőbe jutása volt a legfőbb cél. Minden országból  három versenyző „szállt ringbe”, de nemzetenként csak egy juthatott a döntőbe.  Egyéniben az öt vásárhelyi tehetség közül hárman jutottak a vasárnapi döntőbe, név szerint Szkalonai Fanni (IV. korcsoport), Törökgyörgy Adrienn (IX. korcsoport) és Nagy Viktória (senior), akik mindannyian az élen végeztek saját korcsoportjukban.

Szombaton az egyéni versenyzők döntőbe jutása volt a legfőbb cél.

Szombaton az egyéni versenyzők döntőbe jutása volt a legfőbb cél

Egyéniben már szombaton is születtek szép vásárhelyi sikerek. Papp Jázmin (II. korcsoport) és Tóth Jennifer (senior) open kategóriában állhattak a dobogó legfelső fokára. A Dance Show kategóriában is több érmes pozíciót csíptek el a vásárhelyiek. A Muffinok (Berecz Júlia, Hettig Léna, Fazekas Boglárka Zoé, Kovács Viola, Gulyás Fanni) az első korcsoportban hozták el az elsőséget. A negyedik korcsoportban pedig az élen végzett a Mascara nevű formáció, Alácsi Hedvig, Pintér Anita, Mispál Luca, Magyar Molli részvételével.


Remekeltek a vásárhelyiek a XIV. Fit-Kid Európa Kupán.

Remekeltek a vásárhelyiek a XIV. Fit-Kid Európa Kupán

Vasárnap folytatódott a vásárhelyi sikerszéria. Szkalonai Fanni, Törökgyörgy Adrienn és Nagy Viktória triója első helyezést ért el a III. korcsoportban és a II. és III. korcsoportban is élen végeztek a csapatok. Előbbi tagjai Papp Jázmin, Szkalonai Fanni, Bósz Milla, Rumpler Bianka, Nagy Gréta és Uhrin Szimonetta. Utóbbit Szkalonai Fanni, Bósz Milla, Szöllősi Sztella, Törökgyörgy Adrienn, Nagy Viktória és Szabó Márta Kata vitte sikerre.

Több hónapos intenzív felkészülés előzte meg a megmérettetést.

Több hónapos intenzív felkészülés előzte meg a megmérettetést

Kapcsolódó Cikkek

  • Képregények a Dürer Kertben

    Képregények a Dürer Kertben

    A Magyar Képregény Szövetség immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét a Dürer Kertben.

  • Ovisok versenyeztek

    Ovisok versenyeztek

    Tizenkilenc óvoda gyermekei versenyeztek egymással a Csokor utcai óvodában. A napokban 23. alkalommal rendezték meg ugyanis az Ovi Kupát, amelyen idén közel 230 gyerkőc vett részt.