EUR: 325,43 Ft
CHF: 279,76 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Külföld

Lebontják a világ legmagasabb vízi csúszdáját

Lebontják a világ legmagasabb vízi csúszdáját, miután egy tízéves fiú “végzetes nyaksérülést” szenvedett rajta idén augusztusban – közölték a Kansas Cityben működő vidámpark illetékesei.

Caleb Thomas Schwab, aki egy kansasi republikánus képviselő gyermeke, két nővel együtt csúszott le az 51,4 méter magas csúszdáról, amikor megtörtént a tragédia. A park vészhelyzeti egysége már holtan találta a fiút a csúszda aljában. A két nő szintén megsérült az arcán, őket a helyi kórházban látták el.


Az augusztus 7-i eset a Schlitterbahn akvaparkban történt, a Verrückt (Őrült) nevű csúszdán, amely a létesítmény egyik fő attrakciójának számít: a Guinness-rekordok közé is bekerült a világ legmagasabb vízi csúszdájaként.

A park keddi közleménye szerint a csúszdát végleg lezárják és a jelenleg még folyó vizsgálat lezárulása után elbontják. Mint fogalmaztak: “Véleményünk szerint ez az egyetlen helyes lépés egy ilyen tragédiát követően”. A park azt ígéri, hogy idővel közölni fogja, mi épül a lebontott szerkezet helyén.

A park látogatóinak 264 lépcsőfokot kellett megmászniuk ahhoz, hogy lecsúszhassanak a csúszdán. A hullámvasúthoz hasonló szerkezeten többszemélyes csónakokkal lehetett lecsúszni, akár a 80 kilométeres óránkénti sebességet is elérve.

Kapcsolódó Cikkek