2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Sport

Lemondott a fiát ért támadás miatt Henrik Larsson

Lemondott a kiesett Helsingborgnál betöltött vezetőedzői posztjáról a játékosként 106-szoros svéd válogatott labdarúgó, Henrik Larsson.

A 45 éves játékos pályafutása során többek között a Celticben, az FC Barcelonában és a Manchester Unitedben is megfordult támadó azok után döntött a távozás mellett, hogy az együttes kiesését jelentő, a Halmstadtól elszenvedett vereséget követően maszkos szurkolók támadták meg őt és fiát, a csapatban csatárként játszó Jordant.


A vasárnapi találkozó után – melyen a Helsingborg vezető gólját éppen Jordan Larsson szerezte – a helyi ultrák nehezen viselték, hogy együttesük a 87. és 90. percben kapott gól következtében kikapott és kiesett. A lefújást követően a drukkerek pályára rohantak, székekkel és zászlókkal dobálták meg a játékosokat, Larssonról pedig letépték a mezt.

Az ötszörös svéd bajnokcsapat hivatalos közleménye szerint a csapatot 2015 januárja óta irányító Larsson közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott, de a végkielégítéséről lemondott, ezzel is segítve a nehéz anyagi helyzetben lévő klubot.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Fradi az őszi bajnok

    A Fradi az őszi bajnok

    A Ferencváros legyőzte vendégként a Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga őszi utolsó fordulójának zárómérkőzésén, és miután a Videoton korábban egygólos vereséget szenvedett a Haladástól, a Fradi hárompontos előnnyel várhatja a tavaszi a rajtot.

  • Elhunyt Kisgyörgy Lajosné

    Elhunyt Kisgyörgy Lajosné

    Életének 104. évében elhunyt Kisgyörgy Lajosné egykori sportlövő és edző, 123-szoros országos bajnok – tudatta a sportági szövetség az MTI-vel szombaton.