2018. március 20., kedd
Klaudia,

Külföld

Leszúrtak egy nőt egy nyugdíjas szerzeteseknek fenntartott otthonban

A francia rendőrség nagy erőkkel keres egy fegyveres férfit, miután holtan találtak egy női alkalmazottat egy nyugdíjas szerzeteseknek fenntartott dél-franciaországi otthonban – közölte csütörtök este a Hérault megyei közigazgatási hivatal és meg nem nevezett helyi források.

A közigazgatási hivatal csak arról számolt be, hogy egy nőt holtan találtak a Montferrier-sur-Lez helységben lévő otthonban, és hogy bűncselekmény történt.


A meg nem nevezett források szerint a rendőrség köröz egy fegyverest, miután a nőt leszúrva holtan találták az otthonban, amelyben 60 nyugdíjas szerzetes, volt afrikai misszionáriusok élnek. Az egyik forrás szerint mielőtt leszúrták, a nő értesítette a rendőrséget, hogy egy álarcos férfi hatolt be az otthonba. Egy másik forrás szerint semmi nem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna.

A csendőrség egyik szóvivője később közölte, hogy a tettest – akinél lehet puska is a késen kívül – a biztonsági erők mintegy száz tagja keresi a környéken. A megölt nő az otthon alkalmazottja volt, és az épületen kívül találtak rá: a keze meg volt kötözve, szája betömve. Meggyilkolásának körülményeit egyelőre nem ismerik, és nem tudják a tettes indítékát sem – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek