EUR: 310,96 Ft
CHF: 265,19 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Aktuális

Már nem körözi a Mol-vezért az Interpol

Véglegesen lekerült az Interpol körözési listájáról Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója, mivel a szervezet elutasította azt a horvát kérést, hogy megújítsa a cégvezető ellen kiadott elfogatóparancsot – erről a horvát belügyminiszter beszélt egy napilapnak.

Vlaho Orepic a Vecernji List újságnak elmondta, hogy tíz napja, az Interpol végrehajtó bizottsága elutasította azt a horvát beadványt, amellyel a Mol-vezér Hernádi Zsolt elfogatóparancsának megújítását szerették volna elérni. A döntést november 6-án hozták Baliban, amelyet az Interpol végrehajtó bizottsága később megerősített. A nemzetközi rendőri szervezet azzal az indokkal dobta vissza a kérelmet, mert a magyar hatóságok már lefolytatták Hernádi Zsolt ellen a szükséges vizsgálatokat a horvát vádakkal kapcsolatban.


Fotó: Csudai Sándor

Hernádi Zsolt (Fotó: Csudai Sándor)

A Mol az MTI érdeklődésére pénteken azt közölte, üdvözli az Interpol lépését, amely “alapos vizsgálat után véglegesen törölte a Hernádi Zsolt ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancsot”. Hozzátették: bár a döntés részleteit nem ismerik, a nemzetközi elfogatóparancs törlése megerősíti azt, amit mindig is közöltek. – Ezek az érthetetlen és nemtelen támadások politikai indíttatásúak voltak, és az is bebizonyosodott, hogy soha semmilyen jogszerűtlen tevékenységet nem folytattunk – szögezték le.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Hernádi Zsolt a Mol és a horvát leányvállalat, az INA üzletei kapcsán került a horvát hatóságok látókörébe. A horvát ügyészség azzal vádolta meg a Mol-csoport elnök-vezérigazgatóját, hogy a cége kenőpénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek, hogy ennek fejében a magyar olajipari társaság irányítói jogokat szerezzen az INA horvát olajipari cég felett – kivéve a veszteséges gázüzletágat. A Mol számos alkalommal visszautasította a Sanader-perben elhangzottakat, és azt is kijelentették, hogy a vállalat soha nem korrumpált egyetlen politikust sem, így aztán az INA irányítási jogaiért sem adott kenőpénzt.


Kapcsolódó Cikkek