2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Sport

Már repülőn is népszerűsítjük az olimpiát

Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatát népszerűsítő festést kapott két repülőgép a Wizz Air flottájából.

A most bemutatott Airbus A321-es azonnal, míg az A320-as típusú csütörtöktől szállít utasokat. A repülőgépen Budapest 2024-látványelemeket helyeztek el, ezek között megjelenik a Duna, valamint a Gellért-hegy tetején álló Szabadság-szobor is. A festést mindkét gép egészen jövő augusztus 31-ig „viseli”.


Budapest, 2016. november 24. A Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatát népszerűsítő festést kapott Airbus A321-es típusú repülőgép bemutatóján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján 2016. november 24-én. A budapesti pályázatot két repülőgép népszerűsíti, amelyek a Wizz Air flottájában teljesítenek szolgálatot. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 

A bemutató előtt Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat vezetője kiemelte, hogy a magyar főváros minden szempontból a reneszánszát éli, folyamatosan megújul és egy valóban felemelkedőben lévő város. Hangsúlyozta, hogy a 2024-es olimpia 25 évvel gyorsítaná fel Budapest és Magyarország gazdasági felzárkózását, az elkészült gazdasági elemzések szerint pedig a 2017 és 2024 közötti időszakban a teljes költségvetés fél százalékát kellene évente a rendezésre fordítani, miközben ennek a háromszorosa térülne meg 15 év alatt.

– Az olimpia megrendezése 100 ezer munkahelyet teremtene, 50 évre rendbe tenné a főváros közlekedését, visszahelyezné Budapestet a világtérképre, és segítene hazahozni azokat a magyar fiatalokat, akik most külföldön vállalnak munkát – jelentette ki Fürjes Balázs.

Kapcsolódó Cikkek