2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Belföld

Meghosszabbították a 4-es metró ügyének nyomozását

Jövő áprilisig meghosszabbította a Legfőbb Ügyészség a 4-es metró ügyének nyomozását – írta keddi számában a Magyar Idők a Központi Nyomozó Főügyészség közlésére hivatkozva.

A lap azt írta: a metrókocsik beszerzésével összefüggésben 2011-ben vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozás idén szeptember 16-án került a főügyészség hatáskörébe, és a korábban december 3-ig megállapított nyomozási határidőt hosszabbította meg a Legfőbb Ügyészség.


A Magyar Idők arról is írt, hogy értesüléseik szerint már több gyanúsítottat is számon tart a nyomozó hatóság a vizsgálatban, de azt, hogy pontosan kikről van szó, a nyomozás érdekeire hivatkozva a Központi Nyomozó Főügyészség nem közölte.

A lap felidézte: az ügyben vizsgálat azután indult, miután a Fidesz 2010-es választási győzelmét követően az Állami Számvevőszék megvizsgálta a 4-es metró beruházását és a járműbeszerzéseket. A számvevőszék jelentése szerint a beruházással a magyar államot és a fővárosi önkormányzatot jelentős vagyoni hátrány érte. Akkor hűtlen kezelés miatt az új városvezetés és a számvevőszék is feljelentést tett – írta a lap.

Kapcsolódó Cikkek