2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Szombathely

Meglepetéskoncert

– Szent Márton napja van. Nézz ránk, mi mind a te köpönyegedből bújtunk elő – ezekkel a szavakkal üdvözölte az egyik kórustag Deáky István zenetanárt, karnagyot, akit egykori tanítványai és mai szellemi utódai acapella koncerttel leptek meg az Agora – Művelődési és Sportház aulájában, mielőtt a Szent Márton-gálán átvette a Szombathely Kultúrájáért Életműdíjat.

– Nagyon meglepett ez az egész, nagyon jókor jött és nagyon mély kútból hozott ki – mondta az ünnepelt. Deáky István több mint harminc éven át volt Szombathely zenei életének egyik meghatározó formálója.

Fotó. CSG

Meglepődött és meghatódott Deáky István, amikor megpillantotta a kórust Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.