EUR: 326,49 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Székesfehérvár

Megtalálta a politika a diákokat

2014 után, 2017 februárjában ismét Székesfehérvár lesz az Országos Diákparlament helyszíne. A házigazda önkormányzat ígéri: az országos tanácskozáson a diákok szabad véleménynyilvánítását semmilyen formában nem korlátozza.

A székesfehérvári önkormányzat október 17-én közleményt adott ki, amely szerint az országos tanácskozáson a diákok szabad véleménynyilvánítását semmilyen formában nem kívánja korlátozni, a magyar diákság küldöttei mindazon jogaikkal élhetnek majd, amelyeket a törvény minden állampolgárnak biztosít akár nagy, nyilvános rendezvények alkalmával is.


A város örül neki és megtiszteltetésnek veszi, hogy a jövő generációk legaktívabb tagjai a koronázóváros, a nemzet történelmi fővárosa falai között tanulhatják meg, hogyan élhetnek demokratikus jogaikkal és alakíthatják életüket. Ugyanakkor döbbenten hallottuk – szögezi le a közlemény –, hogy egy párt nyíltan beavatkozott a diákparlament munkájába. „Tiszteljük annyira fiataljainkat, hogy nem kell a kezüket fogni és tollba mondani nekik, hogy mik az őket érintő problémák.

Diákparlament1

fotó: K. Mátyás Bertalan

Ezt ők pontosan tudják és ki is tudják azt fejezni. Székesfehérvár, mint a Diákparlamentnek otthont adó város, arra kéri a pártokat, hogy ne vegyék el a fiatalok kedvét a diák-önkormányzati munkától azzal, hogy ebből is pártpolitikát csinálnak. A Diákparlament a fiataloké. Maradjon is az övék! “– szögezte le a város vezetése.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.