2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Székesfehérvár

Megtalálta a politika a diákokat

2014 után, 2017 februárjában ismét Székesfehérvár lesz az Országos Diákparlament helyszíne. A házigazda önkormányzat ígéri: az országos tanácskozáson a diákok szabad véleménynyilvánítását semmilyen formában nem korlátozza.

A székesfehérvári önkormányzat október 17-én közleményt adott ki, amely szerint az országos tanácskozáson a diákok szabad véleménynyilvánítását semmilyen formában nem kívánja korlátozni, a magyar diákság küldöttei mindazon jogaikkal élhetnek majd, amelyeket a törvény minden állampolgárnak biztosít akár nagy, nyilvános rendezvények alkalmával is.


A város örül neki és megtiszteltetésnek veszi, hogy a jövő generációk legaktívabb tagjai a koronázóváros, a nemzet történelmi fővárosa falai között tanulhatják meg, hogyan élhetnek demokratikus jogaikkal és alakíthatják életüket. Ugyanakkor döbbenten hallottuk – szögezi le a közlemény –, hogy egy párt nyíltan beavatkozott a diákparlament munkájába. „Tiszteljük annyira fiataljainkat, hogy nem kell a kezüket fogni és tollba mondani nekik, hogy mik az őket érintő problémák.

Diákparlament1

fotó: K. Mátyás Bertalan

Ezt ők pontosan tudják és ki is tudják azt fejezni. Székesfehérvár, mint a Diákparlamentnek otthont adó város, arra kéri a pártokat, hogy ne vegyék el a fiatalok kedvét a diák-önkormányzati munkától azzal, hogy ebből is pártpolitikát csinálnak. A Diákparlament a fiataloké. Maradjon is az övék! “– szögezte le a város vezetése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.