2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Székesfehérvár

Megtalálta a politika a diákokat

2014 után, 2017 februárjában ismét Székesfehérvár lesz az Országos Diákparlament helyszíne. A házigazda önkormányzat ígéri: az országos tanácskozáson a diákok szabad véleménynyilvánítását semmilyen formában nem korlátozza.

A székesfehérvári önkormányzat október 17-én közleményt adott ki, amely szerint az országos tanácskozáson a diákok szabad véleménynyilvánítását semmilyen formában nem kívánja korlátozni, a magyar diákság küldöttei mindazon jogaikkal élhetnek majd, amelyeket a törvény minden állampolgárnak biztosít akár nagy, nyilvános rendezvények alkalmával is.


A város örül neki és megtiszteltetésnek veszi, hogy a jövő generációk legaktívabb tagjai a koronázóváros, a nemzet történelmi fővárosa falai között tanulhatják meg, hogyan élhetnek demokratikus jogaikkal és alakíthatják életüket. Ugyanakkor döbbenten hallottuk – szögezi le a közlemény –, hogy egy párt nyíltan beavatkozott a diákparlament munkájába. „Tiszteljük annyira fiataljainkat, hogy nem kell a kezüket fogni és tollba mondani nekik, hogy mik az őket érintő problémák.

Diákparlament1

fotó: K. Mátyás Bertalan

Ezt ők pontosan tudják és ki is tudják azt fejezni. Székesfehérvár, mint a Diákparlamentnek otthont adó város, arra kéri a pártokat, hogy ne vegyék el a fiatalok kedvét a diák-önkormányzati munkától azzal, hogy ebből is pártpolitikát csinálnak. A Diákparlament a fiataloké. Maradjon is az övék! “– szögezte le a város vezetése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.