EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb XV.kerület

Mentorprogram mindenkinek!

Mentorprogram rászoruló gyerekeknek? Mindez ráadásul ingyen? Igen, a KOMA Bázison sikerült ezt megvalósítani. A szervezők nagy örömére óriási az érdeklődés a program iránt, de természetesen mindenki előtt nyitva van a bázis ajtaja.

A KOMA Bázis otthonát Pestújhely szívében, zöldövezetben, egy volt iskolaépület egyik szárnyának átalakítása után úgy rendezték be, hogy a színházi előadások mellett kiválóan alkalmas legyen rendezvények, képzések, forgatások, csapatépítő tréningek, vagy akár baráti összejövetelek megrendezésére. A csoport vezetői szívükön viselik a nehéz helyzetben lévő gyerekek sorsát, ezért is indították el különleges mentorprogramjukat.
– Már eddig is sokkal több mindent csináltunk, mint egy közösségi színház, hiszen a sok fejlesztő foglalkozás mellett például szaktanárok tartottak ingyenes korrepetálást azoknak, akik ezt igényelték – mondta a Lokálnak Zrinyi Gál Vince, a program vezetője, aki kiemelte, mindezzel a hozzájuk járó egyre több fiatal igényeire próbálnak reagálni.


15ker_tanuloszoba 2 (8)

Zrinyi Gál Vince fontosnak érzi a gyerekek tanítását

– Épp azért, hogy minden, a diákok felől érkező kérést ki tudjunk elégíteni, újabb négy kollégával bővült a csapatunk.
Mint megtudtuk, a program úgy kezdődik, hogy a szakemberek felmérik a jelentkező tudásszintjét, majd kidolgoznak számára egy kétéves programot.

– A program egyénre szabott, azaz ha a tanulás terén kell a nagyobb segítség, akkor arra fókuszálunk, ha az önkifejezés terén, akkor pedig arra. Mindezt úgy tesszük, hogy közösségi hátteret is nyújtunk, a jelentkező például színházi darabokban szerepelhet. De vannak más újításaink is. A mai tizenévesek szinte anyanyelvi szinten kezelik az okostelefonokat vagy a számítógépeket, de nem biztos, hogy tudják, mi mit is jelent. Elindítottunk egy olyan programot, amelyben megmutatjuk ezeknek a gyerekeknek a programozás hátterét, azt, hogy mi miért és hogyan működik. Azt szeretnénk elérni, hogy ne csak „felhasználják” a technikai újításokat, értsék is azokat.
Zrinyi Gál Vince elmondta, mindkét program ingyenes és bárki jelentkezhet rá, de vállalni kell a kétéves periódust.


– Hozzánk tényleg bárki bekopogtathat, akinek segítségre van szüksége. Természetesen a környező kerületek gyermekeit is szívesen látjuk, sőt, akkor sincs semmi gond, ha valaki nem akarja vállalni a mentorprogram kötöttségeit, viszont szeretne részt venni mondjuk a fejlesztő foglalkozásainkon. Előttük is nyitva van az ajtónk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.