EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb XV.kerület

Mentorprogram mindenkinek!

Mentorprogram rászoruló gyerekeknek? Mindez ráadásul ingyen? Igen, a KOMA Bázison sikerült ezt megvalósítani. A szervezők nagy örömére óriási az érdeklődés a program iránt, de természetesen mindenki előtt nyitva van a bázis ajtaja.

A KOMA Bázis otthonát Pestújhely szívében, zöldövezetben, egy volt iskolaépület egyik szárnyának átalakítása után úgy rendezték be, hogy a színházi előadások mellett kiválóan alkalmas legyen rendezvények, képzések, forgatások, csapatépítő tréningek, vagy akár baráti összejövetelek megrendezésére. A csoport vezetői szívükön viselik a nehéz helyzetben lévő gyerekek sorsát, ezért is indították el különleges mentorprogramjukat.
– Már eddig is sokkal több mindent csináltunk, mint egy közösségi színház, hiszen a sok fejlesztő foglalkozás mellett például szaktanárok tartottak ingyenes korrepetálást azoknak, akik ezt igényelték – mondta a Lokálnak Zrinyi Gál Vince, a program vezetője, aki kiemelte, mindezzel a hozzájuk járó egyre több fiatal igényeire próbálnak reagálni.


15ker_tanuloszoba 2 (8)

Zrinyi Gál Vince fontosnak érzi a gyerekek tanítását

– Épp azért, hogy minden, a diákok felől érkező kérést ki tudjunk elégíteni, újabb négy kollégával bővült a csapatunk.
Mint megtudtuk, a program úgy kezdődik, hogy a szakemberek felmérik a jelentkező tudásszintjét, majd kidolgoznak számára egy kétéves programot.

– A program egyénre szabott, azaz ha a tanulás terén kell a nagyobb segítség, akkor arra fókuszálunk, ha az önkifejezés terén, akkor pedig arra. Mindezt úgy tesszük, hogy közösségi hátteret is nyújtunk, a jelentkező például színházi darabokban szerepelhet. De vannak más újításaink is. A mai tizenévesek szinte anyanyelvi szinten kezelik az okostelefonokat vagy a számítógépeket, de nem biztos, hogy tudják, mi mit is jelent. Elindítottunk egy olyan programot, amelyben megmutatjuk ezeknek a gyerekeknek a programozás hátterét, azt, hogy mi miért és hogyan működik. Azt szeretnénk elérni, hogy ne csak „felhasználják” a technikai újításokat, értsék is azokat.
Zrinyi Gál Vince elmondta, mindkét program ingyenes és bárki jelentkezhet rá, de vállalni kell a kétéves periódust.


– Hozzánk tényleg bárki bekopogtathat, akinek segítségre van szüksége. Természetesen a környező kerületek gyermekeit is szívesen látjuk, sőt, akkor sincs semmi gond, ha valaki nem akarja vállalni a mentorprogram kötöttségeit, viszont szeretne részt venni mondjuk a fejlesztő foglalkozásainkon. Előttük is nyitva van az ajtónk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.