2017. december 15., péntek
Valér

Belföld

Migránsrekord Olaszországban

Idén eddig 171 ezer ember érkezett a tengeren Észak-Afrika felől Olaszországba. A migránsok száma ezzel már több, mint amennyi a 2014-es csúcs idején egész évben érte el az országot.

Ezzel párhuzamosan a tengerbe veszettek száma is az eddigi legmagasabb: a lélekvesztőkön vízre tett menekültek közül legalább 4960 ember halt meg.

Az Olaszországba érkezők többsége nigériai (36 ezer), eritreai (20 ezer) és guineai (12 ezer). Itália területe azóta lett ismét a legforgalmasabb migrációs útvonal, miután Magyarország kerítéssel zárta le a déli határszakaszát, Törökország pedig megállapodott az unióval a területén partra lépő bevándorlók elhelyezéséről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Berkecz szivárogtatta ki Karácsony káromkodását

  Berkecz szivárogtatta ki Karácsony káromkodását

  Beismerte Berkecz Balázs az Együtt alelnöke, hogy ő volt az, aki nyilvánosságra hozta Karácsony Gergely (PM) beszédét, amelyben a baloldal új miniszterelnökjelöltje trágár szavak kíséretében kívánja háta közepére a jelölést.

 • Fogadjon örökbe ön is egy kisállatot!

  Fogadjon örökbe ön is egy kisállatot!

  Az ünnepek közeledtével egyre jobban felerősödik a örökbefogadási vágy, azonban sok esetben a kiválasztott kutyák, cicák néhány hónap elteltével ugyanannál a menhelynél kötnek ki, amelyből elvitték őket.

 • Küzdeni indult Orbán Brüsszelbe

  Küzdeni indult Orbán Brüsszelbe

  Hátizsákjában a magyarok véleményével indult el tegnap kora reggel Brüsszelbe Orbán Viktor miniszterelnök, ahol az EU-csúcson ismét a bevándorlás, a migráció ügye volt az egyik téma.