EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,06 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Miskolc

Miskolc felkészült a télre!

Az időjósok szerint hamarosan megérkezik az első hó, ez azonban már nem okozhat gondot Miskolcon. A közútkezelő mellett a miskolci önkormányzat is felkészült a télre.

Mintegy tíz speciális munkagép áll készenlétben, hogy eltakarítsák a havat a város kezelésében álló közutakról, keddtől pedig már működik a hóügyelet diszpécserszolgálata is, ahol a lakosság bejelentéseit fogadják.

Hókotrók sorakoznak a Mirehuköz telephelyén - fotó: Lokál

Hókotrók sorakoznak a Mirehuköz telephelyén – fotó: Lokál

A munkagépek mellett azért az élő munkaerőre is szükség lesz. A járdák, lépcsők, busz- és villamosmegállók síkosságmentesítését továbbra is kézi erővel végzik majd a Városgazda munkatársai.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.