2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Külföld

Muzulmánokat fenyegető levelet kapott három kaliforniai mecset

A muzulmánokat népirtással fenyegető és Donald Trump megválasztott amerikai elnököt éltető levelet kapott három kaliforniai mecset, emiatt egy civilszervezet követeli a mecsetek szigorúbb rendőrségi védelmét.

Egy kézzel írott levél fénymásolatait küldték el a múlt héten a Long Beach-i, a claremonti és a San José-i iszlám kulturális központba – közölte az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (CAIR), amiről a Los Angeles Times című lap számolt be szombaton.


A levél címzettje “a Sátán gyermekei” voltak, és úgy írták alá, hogy “egy amerikai a jobb élet érdekében”. “Új rendőrfőnöke van a városnak – Donald Trump elnök. Ő megtisztítja, újra ragyogóvá teszi Amerikát. És ezt a muzulmánokkal fogja kezdeni. Ugyanazt csinálja majd veletek, mint Hitler a zsidókkal” – olvasható a levélben a CAIR szerint.

Hussam Ayloush, a CAIR Los Angeles-i igazgatója azt mondta: a Los Angeles megyei mecsetek híveit elszomorította a gyűlölködő levél, és hozzátette, hogy Donald Trump kampányának “felelőtlen, gyűlölködő retorikája szította a dühöt az elnökjelölt hívei között, tette közönségessé sokak beszédét”. “Nem állítom, hogy Trump tett rasszistává embereket, de elfogadottá tette a fajgyűlöletet. Noha azt mondja, nem felelős érte, és elfogadom, hogy így van, azért emlékeztetni akarom, hogy felelősen, minden amerikai elnökeként kell viselkednie” – mondta Ayloush.

A San José-i rendőrség bejelentette, hogy gyűlöletkeltés gyanújával nyomozást indítottak az ügyben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.

  • Osztrák kancellár: A kvótarendszer nem működik

    Osztrák kancellár: A kvótarendszer nem működik

    Működésképtelen a kvótarendszer, és trendforduló szükséges a migrációs válság kezeléséhez, márt bármikor ismét emelkedésnek indulhat az Európába érkezők száma – jelentette ki az osztrák kancellár egy szerdai német lapinterjúban.