EUR: 322,85 Ft
CHF: 275,90 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Sport

Nagy show lesz az Év Sportolója Gála!

Immár hivatalossá vált, hogy 2016. január 12-én ismét megrendezik az Év Sportolója Gálát. Az eseménynek a Nemzeti Múzeum ad otthon, a gálának a Lokál és a Lokál Extra is médiapartnere lett, így folyamatosan hírt adunk az előkészületekről és a jelöltekről.

Budapest, 2016. január 14. A magyar labdarúgó-válogatott, az év csapata az M4 Sport - Az Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2016. január 14-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

2015-ben az év csapata az Európa-bajnokságra kijutó labdarúgó válogatott volt. A csapatnak nagy esélye van a duplázásra (Fotó:mti)

Mint azt Szöllősi György a szervező Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke lapunknak elmondta, a gála immár 59 éves hagyományra tekint vissza, ugyanakkor fontos, hogy évről évre látványosabb és élvezetesebb legyen.
– Két-háromszáz kolléga szokta leadni a szavazatát, de azt szeretnénk, ha idén ez 300-400-ra emelkedne – mondta Szöllősi. – A sportújságírók szövetsége ezután minden kategóriában felállít egy tízes listát, amelyeket november végén, december elején nyilvánosságra is hozunk. Az internetes szavazás után, január elején bejelentjük az első három helyezetteket, a győztesek kilétére pedig majd a Nemzeti Színházban derül fény. Fontos megemlíteni, hogy a Magyar Sportújságíró Szövetség azonos módon kezeli a fogyatékosok és az épek sportját, így a parasportolók a gálán és az előkészületekben is megkapják azt az elismerést, amelyet megérdemelnek.


Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10. A győztes Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Hosszú Katinka tavaly első lett a nők között – 3 olimpiai arany után várhatóan idén is győztes lesz (Fotó: MTI)

A 2015-ös gálán a férfiaknál Cseh Lászlót, a nőknél pedig Hosszú Katinkát választották a 2015-ös év sportolójának. Az edzők és a szövetségi kapitányok összevont kategóriájában Dárdai Pál győzött, a csapatok versenyében a férfi labdarúgó-válogatott nyert, az év futballistájának pedig a válogatott kapusát, Király Gábort választották. A fogyatékos sportolók között a férfiaknál Gelencsér Róbert atléta, a nőknél Gyurkó Alexandra úszó, az edzők között Galambos Zsolt kosárlabdatréner, a csapatoknál pedig a férfi speciális olimpiai kosárlabda-válogatott lett a legjobb.
A 2016-os jelöltekről, a kialakult 10-es listákról a Lokál és a Lokál Extra elsőként számol majd be, sőt hasábjainkon interjúkat olvashatnak majd az esélyesekkel – és természetesen a győztesekkel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Franciaország a futball trónján

  Franciaország a futball trónján

  Előzetesen minden adott volt ahhoz, hogy a moszkvai Luzsnyiki Stadion 78 ezer szurkolója méltóképpen ünnepelhesse meg a futball és az egész sportvilág legfontosabb eseményét, a labdarúgó-világbajnokság döntőjét.

 • Másodszor világbajnok Franciaország!

  Másodszor világbajnok Franciaország!

  Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében 4-2-re legyőzte Horvátországot.

 • Sokkal több a horvát szurkoló Moszkvában

  Sokkal több a horvát szurkoló Moszkvában

  Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjét megelőző szombat éjszaka a horvát szurkolók hatalmas többségben voltak a rivális francia drukkerekkel szemben Moszkva belvárosában.