EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Életmód

Nahát! Ezek a legkelendőbb négykerekűek

Jelentősen megnövekedett év végére, a tavalyi adatokhoz képest a külföldről behozott használtautók száma. Az eddig számok szerint 2016-ban körülbelül 140 ezer kocsit hoztak hazánkba, ami majd húszezerrel több a 2015-ben Magyarországra érkezett használtautóknál.

Az már lehangolóbb adat, hogy tavaly június végéig 69 900 külföldi használtkocsit regisztráltak nálunk, amiből 43 018 készült 2007 előtt, ugyanakkor alig több mint tízezer kocsi fiatalabb öt évnél. Ebből sajnos az derül ki, hogy tovább öregszik a magyar autóállomány, aminek átlagéletkora idén 14 évre emelkedhet.


A használtimport vezető márkái
I.-VI. hó, darab
VOLKSWAGEN, 8787
OPEL, 7179
FORD, 7119
BMW, 5715
AUDI, 4627
MERCEDES, 4489
MAZDA, 3561
RENAULT, 3480
TOYOTA, 3269
PEUGEOT, 2630

Az import-toplista első hat helyén Németországban készült autók állnak, és érdekes, hogy a márkák hathavi sorrendjével megegyezik a júniusi sorrend is, tehát igen stabil a kereslet. Úgy is mondhatnánk, hogy a vásárlói preferencia nem változik.

Érdekesség, hogy miközben vannak, akik kifejezetten a kuriózumokat hozzák be, páran inkább a Trabantot és a Wartburgot keresik.


Érdemes megfontolni, hogy hol vásárolunk – mondta Frank György a Das WeltAutó márkaigazgatója. Legjobban akkor járunk, ha garanciális használt autót választunk, így ugyanis szinte újautós biztosítékunk van meghibásodások esetén. Az ismert nepper trükkök ugyanis továbbra sem tűntek el a piacról, a kilométeróra tekerés még mindig népszerű a csalók között. Szerencsére azonban már egyre több lehetőségünk van ellenőrizni a valós óraállást, és a márkaszervizek is rendelkezésre állnak, ha átnézetnénk a kiszemelt autót” – tette hozzá a vezető.

A használtan átírt márkák sorrendjét az első félév után az Opel (41 933 autó) vezeti a Suzuki (30 746) és a Volkswagen (29 733 autó) előtt. A hetedik helyen szerepel a Skoda, tizenegyedik az Audi és tizennegyedik a SEAT. A modellek sorában a TOP10-ben három Volkswagen is található (harmadik a Golf, ötödik a Passat, kilencedik a Golf), de továbbra is az Opel Astra (21 905 autó) áll az élen a Suzuki Swift (20 378 autó) előtt minimális előnnyel.

A használtimport különlegességei
I.-VI. hó, darab
FERRARI, 4
MASERATI, 3
LINCOLN, 3
BENTLEY, 2
TRABANT, 2
ROLLS-ROYCE, TRIUMPH, LAMBORGHINI, WARTBURG, GAZ, FISKER, OLDSMOBILE, TESLA, 1-1

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Mesterséges zajuk lesz az elektromos autóknak

  Úgy tűnik, nem lesz soha csendes a közlekedés, ugyanis a szinte teljesen zajtalan elektromos és hibrid autók veszélyesek. Bár az elektromos járművekkel jelentősen csökkenne a zajterhelés, számos tanulmány szerint a csendes autók különösen balesetveszélyesek a halláskárosodással élő, valamint a vak és a gyengén látó gyalogosok számára.

 • A férfi szakácsok híresebbek

  A férfi szakácsok híresebbek

  A főzés tradicionálisan női feladat, mégis miért több a híres férfi séf és tévés szakács? A Scripps Networks Interactive (SNI), a Magyarországon is látható Food Network tévécsatorna anyavállalata Argentínában, Brazíliában, Kínában, Olaszországban, a Dél-afrikai Köztársaságban, Dél-Koreában és az Egyesült Királyságban összesen négyezer-kettőszáz 25–54 év közötti nő körében végzett felmérést 2017 decemberében.

 • Állásinterjú után

  Állásinterjú után

  Mi van akkor, ha állásinterjú után semmilyen visszajelzést nem kapunk? Ennek legtöbbször prózai oka van: olyan a vállalati kultúra, hogy a visszajelzés nem élvez elsőbbséget, pedig az a cégek szempontjából is fontos lenne, hiszen a munkáltatói brandbe beletartozik, hogy milyen képet mutatnak magukról.