2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb I.kerület

Naná, hogy csokit főz a hétgyerekes anyuka!

Csokoládébolt és látványműhely megnyitójára hívtak bennünket a Hattyú utcába, és bár ha jobban meggondoljuk, ez tulajdonképpen magától értetődő, mégis megdöbbentünk, hogy egy négy nyelven beszélő, hétgyermekes, angol-esztétika szakon végzett anyuka gyártja a látványt és a minőséget tekintve is csodálatos finomságokat.

Bretz Bernadett hét gyermek, négy lány és három fiú édesanyja. Az elsőszülött 17 éve, az esztétika-államvizsga előtt jött a világra, majd kétévenként követték testvérei. Kíváncsiak voltunk, hogyan lesz a Bécsben tanult, angolul, németül, spanyolul, franciául beszélő, angol-esztétika szakos hallgatóból csokoládékészítő mester.


– Hároméves koromtól sütöttem otthon, a csokoládé pedig régi nagy szerelmem. Úgy alakult az életem, hogy a tervezett öt gyerek helyett hetet kaptunk. Nagy hála érte! Most már a legkisebb is négyéves, a család mellett megvalósulhat másik nagy álmom – mesélte Bernadett, aki végül csokoládéakadémiát is végzett, és most megnyitotta saját látványműhelyét.

Ottjártunkkor már az utcáról megleshettük az ablakon át a műhelyben készülő bonbonokat, a boltban aztán már a kész csokik látványa fogadott. Bernadett legkisebb gyermeke, a négyéves Timi keresztapjával ugrott be anyához a boltba, és ha már bement, segített egy picit, és persze kóstolhatott is a kedvencekből.


Arra a kérdésre, hogy miért vág bele egy hétgyermekes anyuka a csokoládégyártásba, egészen kézenfekvő választ kaptunk.

– A csokit a gyerekek is nagyon szeretik, ez is motivált, plusz szeretnék mindenkinek minőségi és változatos finomságot kínálni. Ezen a helyen negyven évig kocsma volt, remélem, ezzel a minőségi váltással már eleve jót teszünk a környéken élőkkel. Szeretném, ha ez egy mindenki által kedvelt, kedves, jó hely lenne. Ezen dolgozom, és jó szívvel ajánlom mindenkinek ezeket a testet-lelket egyaránt felvidító édességeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.