EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb I.kerület

Naná, hogy csokit főz a hétgyerekes anyuka!

Csokoládébolt és látványműhely megnyitójára hívtak bennünket a Hattyú utcába, és bár ha jobban meggondoljuk, ez tulajdonképpen magától értetődő, mégis megdöbbentünk, hogy egy négy nyelven beszélő, hétgyermekes, angol-esztétika szakon végzett anyuka gyártja a látványt és a minőséget tekintve is csodálatos finomságokat.

Bretz Bernadett hét gyermek, négy lány és három fiú édesanyja. Az elsőszülött 17 éve, az esztétika-államvizsga előtt jött a világra, majd kétévenként követték testvérei. Kíváncsiak voltunk, hogyan lesz a Bécsben tanult, angolul, németül, spanyolul, franciául beszélő, angol-esztétika szakos hallgatóból csokoládékészítő mester.


– Hároméves koromtól sütöttem otthon, a csokoládé pedig régi nagy szerelmem. Úgy alakult az életem, hogy a tervezett öt gyerek helyett hetet kaptunk. Nagy hála érte! Most már a legkisebb is négyéves, a család mellett megvalósulhat másik nagy álmom – mesélte Bernadett, aki végül csokoládéakadémiát is végzett, és most megnyitotta saját látványműhelyét.

Ottjártunkkor már az utcáról megleshettük az ablakon át a műhelyben készülő bonbonokat, a boltban aztán már a kész csokik látványa fogadott. Bernadett legkisebb gyermeke, a négyéves Timi keresztapjával ugrott be anyához a boltba, és ha már bement, segített egy picit, és persze kóstolhatott is a kedvencekből.


Arra a kérdésre, hogy miért vág bele egy hétgyermekes anyuka a csokoládégyártásba, egészen kézenfekvő választ kaptunk.

– A csokit a gyerekek is nagyon szeretik, ez is motivált, plusz szeretnék mindenkinek minőségi és változatos finomságot kínálni. Ezen a helyen negyven évig kocsma volt, remélem, ezzel a minőségi váltással már eleve jót teszünk a környéken élőkkel. Szeretném, ha ez egy mindenki által kedvelt, kedves, jó hely lenne. Ezen dolgozom, és jó szívvel ajánlom mindenkinek ezeket a testet-lelket egyaránt felvidító édességeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.