EUR: 325,49 Ft
CHF: 279,67 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Belföld

Német fiatalok raboltak Siófokon, elítélték őket

Javítóintézeti nevelésre, illetve letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Siófoki Járásbíróság nem jogerősen a napokban három német fiatalt, akik kiraboltak egy magyar férfit júniusban Siófokon – tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya szerdán az MTI-t.

Vadócz Attila szóvivő elmondta: a 15 éves, a 17 éves és a 18 éves német vádlott júniusban a siófoki Jókai parkban beszélgetni kezdett egy erősen ittas férfival, majd a pénzét követelték. Amikor ő annak átadását megtagadta, megverték, elvették az ötvenezer forintját és az iratait.


A támadók a bűnösségükre is kiterjedő beismerő vallomást tettek, azt mondták, mélyen megbánták tettüket és bocsánatot kértek a sértettől. A bíróság csoportosan elkövetett rablásban találta bűnösnek őket, a két fiatalkorú elkövetővel szemben két, illetve két és fél év javítóintézeti nevelést szabott ki, felnőtt társukat két év tíz hónap szabadságvesztéssel sújtotta.

A határozat fellebbezések miatt nem jogerős, az ügy másodfokon a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Vadócz Attila megjegyezte, ha az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat jogerősen is elmarasztalják, akkor lehetőségük lesz büntetésük még hátralévő részét Németországban letölteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Növekedést eredményez az új költségvetés

  Növekedést eredményez az új költségvetés

  Megszavazta a parlament a jövő évi költségvetést, amelyről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: ez a biztonságos növekedés költségvetése.

 • Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Pogácsát sütött nekünk Irma néni

  Román Józsefné, Irma néni lett Magyarország legkedvesebb konyhás nénije a gyerekek szavazatai alapján azon a pályázaton, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hirdetett meg ez év márciusában.

 • Csalók verik át az idős embereket

  Csalók verik át az idős embereket

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a fővárosi polgárőrökkel együttműködve bűnmegelőzési programot indított az idősek védelmében. Az utóbbi időben több olyan eset látott napvilágot, amikor este, vagy éjszaka azzal hívtak fel bűnözők idős embereket, hogy bajba került, vagy balesetet szenvedett az unokájuk és azonnal pénzre van szüksége.

 • Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Megbocsátottak a holokausztgyalázó Kulcsárnak

  Gyomorforgató és botrányos, ami a Jobbikban folyik. A Ripost értesülései szerint ugyanis
  visszakerül a párt vezetésébe az a Kulcsár Gergely, aki korábban meggyalázta a Dunába lőtt zsidó áldozatok Duna-parti emlékművét.