EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Egyéb Szekszárd

Nívódíjas a Bartina Együttes és Sipos Gergő

Az elmúlt hétvégén zajlott le a Szekszárdi Néptáncfesztivál a Bartina Néptánc Együttes és a Babits Mihály Kulturális Központ szervezésében. Háromszáz táncos produkciójában gyönyörködhetett a közönség.

A város képviselő-testülete nemrégiben félmillió forint plusztámogatást szavazott meg a Babitsnak, hogy segítse a nagy hagyományú rendezvény színvonalas lebonyolítását. Színvonalban nem is volt hiány, a produkciók a nézőket és a zsűrit is lenyűgözték. Nyolc együttes több mint 300 táncosa lépett színpadra telt ház előtt szombaton a kultúrházban. A Bartina Együttes „A játék” című, román táncanyagból készült koreográfiát, illetve a zalai táncanyagból összeállított, Karcolatok című koreográfiát adta elő.

Színvonalas produkciókat láthatott a közönség a Babits Mihály Kulturális Központ színpadán Fotó: Fazekas Zoltán

Színvonalas produkciókat láthatott a közönség a Babits Mihály Kulturális Központ színpadán
Fotó: Fazekas Zoltán

A zsűri döntése szerint szóló kategóriában a székesfehérvári Alba Regia táncegyüttesből a Majoros Róbert–Tombor Beáta páros, illetve a Bartina Néptánc Együttesből Sipos Gergő kapott nívódíjat. A zenekarok közül az Alba Regiát kísérő Galiba és a Bartinát kísérő Tarsoly zenekar, illetve a pécsi Mecsek Táncegyüttesnek zenélő Vörös rezesbanda lett nívódíjas. A koreográfusok közül a legmagasabb nívódíjat Kocsis Enikő és Fitos Dezső kapta, ők az alkotói a Bartina nadabi román táncanyagból összeállított, „A játék” című koreográfiájának. Majoros Róbert az Alba Regia „A Bertóké” című koreográfiájáért, Asztalos-Kiss Zsuzsanna és Fábián Zsófia pedig a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes „A két személyért” című leánytáncával aratott elismerést. Az együttesek összteljesítményét értékelve a zsűri a Bartinának ítélte az egyesületek legnagyobb súlyú nívódíját, őket megosztva az Alba Regia és a Forrás követte, majd a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes.

A néptáncfesztivál éjszakába nyúló táncházzal ért véget.

Kapcsolódó Cikkek