EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Sport

Olimpia 2024: Budapest esélyes

Budapestnek van esélye az olimpiai rendezésre, a 2024-es játékok magyar pályázatában kulcskérdés a fenntarthatóság és az utóhasznosítás – hangoztatta több szakértő is a Property Investment Forum elnevezésű ingatlanpiaci szakmai rendezvényen. 

Az eszmecsere előtt Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat kormányzati felelőse arról beszélt, hogy a magyar főváros a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2014 decemberében elfogadott, a gazdaságos, megtérülő és kisebb játékokat támogató Agenda 2020 reformprogram, a stabil lábakon álló és fejlődő magyar gazdaság, valamint Magyarország olimpiai története miatt is esélyes az ötkarikás esemény megrendezésére.


– Budapest a megújulást jelentené, s bár a győzelem meglepetés lenne, egyáltalán nem reménytelen – jelentette ki Fürjes Balázs.

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Los Angeles és Párizs verseng, a győztest jövő szeptemberben, Limában választja ki a NOB.

Kapcsolódó Cikkek

 • Franciaország a futball trónján

  Franciaország a futball trónján

  Előzetesen minden adott volt ahhoz, hogy a moszkvai Luzsnyiki Stadion 78 ezer szurkolója méltóképpen ünnepelhesse meg a futball és az egész sportvilág legfontosabb eseményét, a labdarúgó-világbajnokság döntőjét.

 • Másodszor világbajnok Franciaország!

  Másodszor világbajnok Franciaország!

  Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében 4-2-re legyőzte Horvátországot.

 • Sokkal több a horvát szurkoló Moszkvában

  Sokkal több a horvát szurkoló Moszkvában

  Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjét megelőző szombat éjszaka a horvát szurkolók hatalmas többségben voltak a rivális francia drukkerekkel szemben Moszkva belvárosában.