2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Sport

Olimpia 2024: Budapest esélyes

Budapestnek van esélye az olimpiai rendezésre, a 2024-es játékok magyar pályázatában kulcskérdés a fenntarthatóság és az utóhasznosítás – hangoztatta több szakértő is a Property Investment Forum elnevezésű ingatlanpiaci szakmai rendezvényen. 

Az eszmecsere előtt Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázat kormányzati felelőse arról beszélt, hogy a magyar főváros a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2014 decemberében elfogadott, a gazdaságos, megtérülő és kisebb játékokat támogató Agenda 2020 reformprogram, a stabil lábakon álló és fejlődő magyar gazdaság, valamint Magyarország olimpiai története miatt is esélyes az ötkarikás esemény megrendezésére.


– Budapest a megújulást jelentené, s bár a győzelem meglepetés lenne, egyáltalán nem reménytelen – jelentette ki Fürjes Balázs.

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Los Angeles és Párizs verseng, a győztest jövő szeptemberben, Limában választja ki a NOB.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Fradi az őszi bajnok

    A Fradi az őszi bajnok

    A Ferencváros legyőzte vendégként a Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga őszi utolsó fordulójának zárómérkőzésén, és miután a Videoton korábban egygólos vereséget szenvedett a Haladástól, a Fradi hárompontos előnnyel várhatja a tavaszi a rajtot.

  • Elhunyt Kisgyörgy Lajosné

    Elhunyt Kisgyörgy Lajosné

    Életének 104. évében elhunyt Kisgyörgy Lajosné egykori sportlövő és edző, 123-szoros országos bajnok – tudatta a sportági szövetség az MTI-vel szombaton.