EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Győr

Önként segítenek a győri rabok

A „Megbántam, jóvátenném” program keretében a közelmúltban többször is segédkeztek győri rabok a parlagfű-mentesítésben, levélsöprésben.

– A börtönbüntetés alatt megvalósuló reszocializációs program célja az elítéltek olyan élethelyzetbe hozása, hogy szabadulásuk után belső meggyőződésből akarjanak és legyenek képesek a társadalom hasznos, jogkövető tagjává válni – mondta Mihály Attila, a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

Győri rabok segítek a parlagfű-mentesítésben Fotó: Mihály Attila


Fotó: Mihály Attila

A büntetés-végrehajtás munkatársai 2009 óta 35 helyszínen jártak 185 jogerős elítélttel, akik 47 munkanapot töltöttek el Győrben és környékén. A jelentkezés önkéntes alapú, ám természetesen csak az vehet részt a programban, aki bűncselekménye, személyisége, addigi munkavégzése alapján megbízható, nem jelent kockázatot a kültéri munkáknál.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.