2017. december 10., vasárnap
Judit

Belföld

Orbán: a jövő, az üzlet, a profit Közép-Európában van

A jövő, az üzlet, a profit és a gazdasági lehetőségek Közép-Európában vannak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a szerbiai Nisben, a magyar-szerb üzleti fórumon.

A magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó alkalmával megrendezett fórumon a miniszterelnök felszólalásában kiemelte: a következő évek nagy sikertörténete Közép-Európa, a visegrádi országcsoport (V4) lesz, itt vannak és lesznek az igazi nagy gazdasági lehetőségek, amelyekhez Szerbia is kapcsolódhat.


Hangsúlyozta: soha ilyen jó nem volt még a magyar-szerb politikai kapcsolatrendszer, mint most. Az elmúlt két-három évben Szerbia pénzügyi konszolidációs sikereket ért el, olyan gazdaság ez, ahol rendben vannak a pénzügyek, stabil lábakon áll a gazdaság, van növekedési lehetőség – mutatott rá. Hozzátette: Magyarország pedig 2010 után mélyről indulva eljutott oda, hogy már az 5 százalékhoz közelítő gazdasági növekedéshez szükséges eszközökről lehet beszélni, és komoly gazdasági potenciál halmozódott fel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szemét-e a hulladék?

    Szemét-e a hulladék?

    Ha a Krisztina körúton sétál az ember, akkor az első kerület szépséges épületeit mustrálva sok minden eszébe jut, csak éppenséggel az nem, hogy miért aktuális a „Budapesti építkezések hulladékainak kezelése és újra hasznosítása” című konferencia, ahova éppen megérkezik.

  • Az ügyfélszolgálatos mosolyai

    Az ügyfélszolgálatos mosolyai

    Most, amikor kezdetét veszi az ezüst, bronz, vaskori, kőkorszaki, patina és nikkel vasárnapok őrülete – és majd a két ünnep közötti visszaváltási elmebaj -, akkor nagy szükség van az ügyfélszolgálatokon a teremtő nyugalomra.