2017. december 18., hétfő
Auguszta

Belföld

Orbán és Trump telefonon egyeztettek!

Telefonon értekezett az Egyesült Államok megválasztott elnökével, Donald Trumppal, s komoly remény mutatkozik arra, hogy rendeződhet a viszonyunk Amerikával –­ mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta, beszélt telefonon az új amerikai elnökkel, és állítja, hogy a mi pozíciónk sokat javult, Donald Trump világossá tette, hogy nagyra tartja Magyarországot. Orbán Viktor azt gondolja Trumpról, hogy most olyan elnöke lesz Amerikának, aki ideológiailag nem korlátozott, nyitott ember, és sokkal inkább a siker, a hatékonyság és az eredmény érdekli, mintsem a politikai elméletek.


Az új elnök meghívta Orbán Viktort Washingtonba, erre ő elmondta neki, hogy már régen nem járt ott, hiszen „fekete bárányként” kezelték. Erre Trump nevetve annyit válaszolt, hogy őt is.

A teljes interjú a Világgazdaság oldalán olvasható.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az unió jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt állami támogatást

    Az unió jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt állami támogatást

    Az Európai Bizottság jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt 3,8 millió eurós (mintegy 1,2 milliárd forint) állami támogatást, miután úgy találta, hogy a repülőtér infrastrukturális fejlesztésére szánt hozzájárulás megfelel az uniós állami támogatásokat célzó szabályozásnak – tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn.

  • Áder János adventi ebéden fogadta az egyházak vezetőit

    Áder János adventi ebéden fogadta az egyházak vezetőit

    Az ünnepek, az évfordulók erősítik összetartozásunkat, az egyházaink tanítása pedig sokak segítségére szolgálhat az új esztendőben – mondta Áder János államfő, aki hétfőn adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit.