EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Belföld

Orbán és Trump telefonon egyeztettek!

Telefonon értekezett az Egyesült Államok megválasztott elnökével, Donald Trumppal, s komoly remény mutatkozik arra, hogy rendeződhet a viszonyunk Amerikával –­ mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta, beszélt telefonon az új amerikai elnökkel, és állítja, hogy a mi pozíciónk sokat javult, Donald Trump világossá tette, hogy nagyra tartja Magyarországot. Orbán Viktor azt gondolja Trumpról, hogy most olyan elnöke lesz Amerikának, aki ideológiailag nem korlátozott, nyitott ember, és sokkal inkább a siker, a hatékonyság és az eredmény érdekli, mintsem a politikai elméletek.


Az új elnök meghívta Orbán Viktort Washingtonba, erre ő elmondta neki, hogy már régen nem járt ott, hiszen „fekete bárányként” kezelték. Erre Trump nevetve annyit válaszolt, hogy őt is.

A teljes interjú a Világgazdaság oldalán olvasható.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sok napsütés és nyárias meleg várható a hosszú hétvégén

    Sok napsütés és nyárias meleg várható a hosszú hétvégén

    Sok napsütés várható az ünnepi hosszú hétvégén 30 fok feletti maximumokkal. Csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A szél zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos. Az augusztus 20-ai központi rendezvényeket várhatóan nem zavarja meg veszélyes időjárási jelenség – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.